218News: Τουρκικά drones θα περιπολούν στη Λιβύη με το μάτι στους Ρώσους της Wagner

Freepen.gr - Το λιβυκό 218News έλαβε αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά με τις επαφές Τουρκίας - ΗΠΑ σχετικά με την τύχη των μισθοφόρων της Τουρκίας στη Λιβύη, καθώς μιλούν για συμφωνία απόσυρσής τους εντός περιόδου 4 εβδομάδων, αρχής γενομένης από τις αρχές του Απριλίου.

Η πηγή αποκάλυψε στο 218News ότι η συμφωνία αυτή συνήφθη μεταξύ του συμβούλου της τουρκικής κυβέρνησης, Ibrahim Kalin, και του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Sullivan.

Ωστόσο η φερόμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες έχει μια ακόμη πτυχή. Ουάσινγκτον και Άγκυρα φέρονται να έχουν συμφωνήσει να διεξάγουν μια μόνιμη εναέρια παρακολούθηση, την οποία τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πραγματοποιούν σε συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τη Λιβύη, προκειμένου να επαληθεύουν ότι δεν ανιχνεύεται κάποια κινητοποίηση ή κίνηση από τη ρωσική μισθοφορική εταιρεία  "Wagner".

Οι πληροφορίες που έλαβε το 218News θέλουν την Ουάσινγκτον να μην έχει διαφωνήσει με την Άγκυρα κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης αυτών των συμφωνιών.

Αν επαληθευτεί στην πράξη αυτή η είδηση, τότε βάζουν κάποιοι το λύκο να φυλά τα πρόβατα. Ωστόσο φαίνεται πως ο λύκος έπαιξε έξυπνα το χαρτί της ρωσικής αρκούδας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail