Κινεζική εναέρια ημι-κυκλωτική εισβολή στην Ταϊβάν με 20 αεροσκάφη!

Freepen.gr - Συνολικά 20 Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν την Παρασκευή στη ζώνη αναγνώρισης της Αεροπορικής Άμυνας της Ταϊβάν (Air Defense Identification Zone - ADIZ), μια ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη σύσταση ομάδας εργασίας Ακτοφυλακής (CGWG) με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη που εισήλθαν στο ADIZ την Παρασκευή περιλαμβάνουν δύο Shaanxi Y-8 ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW), τέσσερα βομβαρδιστικά Η-6K, δέκα μαχητικά J-16, δύο μαχητικά J-10, ένα αεροπλάνο έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου KJ-500 και ένα αεροσκάφος τακτικής αναγνώρισης Y-8, δήλωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) σε δήλωση.

Το αεροσκάφος Y-8 ASW και τα βομβαρδιστικά Η-6K έκαναν σχεδόν μισό κύκλο στον εναέριο χώρο κοντά στη νότια Ταϊβάν, ενώ τα άλλα πέταξαν στον εναέριο χώρο μεταξύ της Ταϊβάν και των ελεγχόμενων από την Ταϊβάν νησιών Dongsha, όπως έδειξε ένα διάγραμμα που έδειξε το MND. Αυτός ο εναέριος χώρος θεωρείται από την Ταϊβάν ως μέρος του ADIZ του, το οποίο δηλώνεται από μια χώρα για να τηςεπιτρέψει να εντοπίσει, να αναγνωρίσει και να ελέγξει τα πλησιέστερα ξένα αεροσκάφη, αλλά αυτές οι ζώνες δεν αναγνωρίζονται σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους.

Η συμφωνία CGWG που υπογράφηκε με τις ΗΠΑ την Πέμπτη θεωρείται από ορισμένους αναλυτές ως η απάντησή τους στην πρόσφατη ψήφιση του νόμου της ακτοφυλακής της Κίνας, σύμφωνα με την οποία τα κινεζικά πλοία ακτοφυλακής επιτρέπεται να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον ξένων πλοίων στα ύδατα που η Κίνα θεωρεί ως δικά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail