Αλλαγή συντεταγμένων για το Οικ.18 ζητά ο Δένδιας: Στο τραπέζι η ρηματική διακοίνωση προς Αίγυπτο!

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται από το πρωί στο Κάιρο με στόχο να πείσει τους Αιγύπτιους ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι συντεταγμένες του επίμαχου οικοπέδου 18, οι οποίες ικανοποιούν τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, ότι το Καστελόριζο δεν έχει πλήρη επήρεια για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, αλλά έχει μόνο χωρικά ύδατα.

Όπως αναφέρει η Αλεξία Τασούλη στο ΟΡΕΝ, φαίνεται ότι η Ελληνική πλευρά δεν αρκείται να πάρει προφορικές διαβεβαιώσεις από τον Σαμέχ Σουκρί ότι δε θα αρχίσουν επίσημες διαβουλεύσεις με την Τουρκία για οριοθέτηση ΑΟΖ.

Ο Νίκος Δένδιας θέλει να κλείσει το θέμα τώρα, διαφορετικά υπάρχει στο τραπέζι και η ρηματική διακοίνωση προς την Αίγυπτο, που όμως θα σημάνει μια διπλωματική κλιμάκωση κι ενώ την επόμενη Τρίτη θα γίνει το ενεργειακό φόρουμ και θα συμμετάσχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος το Ισραήλ και άλλες χώρες.

Πάντως η Αίγυπτος έχει ξανά αλλάξει τις συντεταγμένες το 2012 και το 2015 όταν και τότε είχε οριοθετήσει οικόπεδα στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν συμφωνούσε η Ελλάδα. Αν αυτή τη φορά γίνονται στο παρασκήνιο διαβουλεύσεις και υπάρχουν άλλοι λόγοι, απομένει να φανεί στην πράξη.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail