"Πολιτισμένοι" Τούρκοι: Αχύρωνας ιστορική εκκλησία του 15ου αιώνα στην Τραπεζούντα

Παράφρονες! Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με χωριάτικη αποθήκη, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για αρμενική εκκλησία του 15ου αιώνα που βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα έξω από την Τραπεζούντα. Η εξαιρετική τοιχογραφία της εκκλησίας είναι μάλιστα από τα τέλη του 17ου αιώνα και περιλαμβάνει κυρίως σκηνές από τη βίβλο. 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Σήμερα είναι αχυρώνας, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση το χαρακτηριστικό της βεβήλωσης είναι το κατεστραμμένο πρόσωπο και ειδικά τα μάτια των εικονιζόμενων.

Απλά, σαν μια ακόμη υπενθύμιση εξαιτίας της μεγάλης «φασαρίας» που ξέσπασε στην Κύπρο - με απόηχους στην Ελλάδα - επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι (μπορεί και προβοκάτορες), έγραψαν συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους ενός τζαμιού στη Λεμεσό, αδιαφορώντας που με τον τρόπο αυτό «ρίχνουν νερό» στην τουρκική προπαγάνδα, αλλά και στον καραδοκούντα εγχώριο εθνομηδενισμό και ανθελληνισμό. 

Φωτό: Sait Çetinoğlu, 24 Μαρτίου 2021.
https://www.facebook.com/photo?fbid=3764078890373665&set=pcb.3763970870384467

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail