Σε 14 μήνες φορτωθήκαμε 26 δις χρέος: Κάναμε σχολεία, ανοίγαμε νοσοκομεία, παίρναμε φρεγάτες κι αεροπλανοφόρο!

Τα κακά μαντάτα ήρθαν από το υπουργείο Οικονομικών για το πρώτο δίμηνο του 2021 καταγράφοντας 3,2 δις ευρώ έλλειμμα. Αυτά θα προστεθούν στο χρέος μαζί με τα περυσινά 22,8 δις που ήταν το έλλειμμα του 2020. Σύνολο 26,3 δις ευρώ και το κοντέρ θα συνεχίσει να γράφει για καιρό.

Του Στρατή Μαζίδη

Κι όλα αυτά γιατί ο πρωθυπουργός κι η κυβέρνησή του [με τη σιωπηλή ανοχή της αντιπολίτευσης] προτίμησαν να κλείσουν τα πάντα από το να ρίξουν χρήματα στην Υγεία. Πόσο θα μας κόστιζε να στήσουμε σωστή Πρωτοβάθμια, να ανοίξουμε 2-3 νοσοκομεία μόνο για covid [που μετά θα γίνονταν λοιμωδών] και να φωνάξουμε τα δικά μας παιδιά, που μεγαλώσαμε, σπουδάσαμε και τα χαίρεται η Γερμανία, να τα στελεχώσουν; Να εισάγουμε κάθε διαθέσιμο φάρμακο και να πούμε σε όλους αυτούς που έπιασαν στασίδι στις τηλεοράσεις, να πάνε στα εργαστήριά τους;

Πόσο θα μας κόστιζαν 500 εκ; 1 δις; 1,5 δις; 

Όσο κι αν μας κόστιζαν, σίγουρα δε θα φτάναμε τα σημερινά 26 δις που σε δύο μήνες θα ξεπεράσουν τα 30. Η επένδυση χρημάτων στη Υγεία ΔΕΝ είναι πεταμένα χρήματα, απεναντίας κιόλας όταν έχεις ένα δυνατό σύστημα που σέβεται τον πόνο και το πρόβλημα του ασθενούς παρέχοντάς του ό,τι καλύτερο, τότε προσελκύεις κόσμο κι από το εξωτερικό που θα έρθει στην Ελλάδα να βρει την υγειά του.

Τόσα χρόνια μας έλεγαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα για τα σχολεία (το περιβόητο 5% για την Παιδεία), για την Υγεία, για να κάνουμε δρόμους και λιμάνια στην Περιφέρεια, για να ενισχύσουμε την Εθνική μας Αμυνα όταν είμαστε περικυκλωμένοι από χώρες εχθρικά διακείμενες απέναντί μας.

Ξέρετε πόσα σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους, γεφύρια, λιμάνια, φρεγάτες κι αεροπλάνα κάναμε με 26,3 δις που χρεωθήκαμε "γιατί έτσι" σε 14 μήνες;

Κι έτσι για να...νικήσουν έναν ιό, αντί για φάρμακα, γιατρούς, θαλάμους και νοσοκομεία, μας έφεραν αστυνομικούς για να μας τρομάζουν και να δημεύουν το εισόδημά μας με εξοντωτικά πρόστιμα επειδή αντί για 2 στείλαμε 3, έπεσε λίγο η μάσκα ή στις 21:02 δεν είχαμε προλάβει να γυρίσουμε.

Η ασθένεια δεν κερδίζεται με μπαμπούλες και τρομολάγνους τηλε-αστέρες, αλλά με θετική ψυχολογία, βοήθεια, φροντίδα, υπομονή, επιμονή και θεραπεία. Ο φόβος θα φέρει χειρότερη ασθένεια.

Αλλά μόλις βγήκαν οι μυστικές δημοσκοπήσεις, τότε η κυβέρνηση άλλαξε τροπάριο κι η αντιπολίτευση που τόσο καιρό κρατούσε φανάρι είπε να σηκώσει παντιέρα. Έλα όμως που και τα μέτρα απέτυχαν και τα νοσοκομεία ζορίζονται. Και τώρα πως θα δικαιολογήσουν την καταστροφή που προκάλεσαν;

Όμως το πολιτικό σύστημα αργά θυμήθηκε να ξυπνήσει. 

Αλλά όταν δεν έχεις δουλέψει ποτέ, δεν έχει φάει φάπες από τη ζωή, δε μαθαίνεις. Κι όσοι έγιναν καπετάνιοι, τα πρώτα μπάρκα ως τζόβενα τα έκαναν.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι μέσα στην καταστροφή του θα αφυπνιστεί κι ο λαός και την ώρα της κάλπης θα στείλει σπίτι τους όλους αυτούς που στην ουσία είναι ένα και το αυτό κόμμα.

- - - - -

Αγαπητοί φίλοι δημιουργήσαμε ένα κανάλι στο οποίο σταδιακά θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σύντομα διάφορα βίντεο για θέματα της εσωτερικής κι εξωτερικής επικαιρότητας. Θα χαρούμε πολύ αν εγγραφείτε στη “Μέση Γραμμή” Μέση Γραμμή - YouTube και επιλέξετε μετά το “καμπανάκι” για να ενημερώνεστε για κάθε νέο βίντεο.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail