Η Κίνα ρίχνει ακόμη 14 δις δολάρια στις αμυντικές δαπάνες φτάνοντας τα 209 δις για το 2021 !

Two fighter jets attached to a naval aviation brigade under the PLA Southern Theater Command prepare to take off in alongside formation during a 2-day continuous flight training exercise from February 24 to 25. Multi types of fighter jets participated in the flight training mission which included various offense and defense operations. (eng.chinamil.com.cn/Photo by Gao Hongwei)

Freepen.gr - Την Παρασκευή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση σχεδιάζει αύξηση κατά 6,8% (το μεγαλύτερο κέρδος από το 2019) στον αμυντικό προϋπολογισμό το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με δελτίο το Τύπου που εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου, ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας θα διατηρήσει μονοψήφια ανάπτυξη για έκτη συνεχή χρονιά αυξάνοντας το ποσοστό σε 6.8 % το 2021.

Οι προγραμματισμένες αμυντικές δαπάνες του τρέχοντος έτους θα ανέλθουν σε περίπου 1,35 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 209 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας είναι περίπου το ένα τέταρτο του αμερικανικού αριθμού, το οποίο είναι 740,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2021, αναφέρει η ανακοίνωση.

"Ως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η πολυπληθέστερη χώρα, οι προγραμματισμένες αμυντικές δαπάνες της Κίνας κατά κεφαλήν το 2021 θα είναι λιγότερες από 1.000 γιουάν", σημειώνεται.

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg ανέφερε ότι η ενίσχυση των αμυντικών δαπανών έρχεται αφού ξέσπασαν εντάσεις στα σύνορα με την Ινδία καθώς το έθνος επιδιώκει να εκσυγχρονίσει τον στρατό του για να το καταστήσει πιο ανταγωνιστικό με τις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail