Χαμός στην τουρκική βουλή για 100 πρόβατα που τέθηκαν υπό κράτηση!

Freepen.gr - Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 100 πρόβατα στην περιοχή Ceylanpınar της Νοτιοανατολικής επαρχίας Urfa, δήλωσε στις 30 Μαρτίου ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαχμούτ Τανάλ.

Κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συνομιλιών περί ενός νομοσχεδίου που υποχρεώνει τους ελέγχους του παρελθόντος όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους, ο Τανάλ δήλωσε ότι 100 πρόβατα κρατήθηκαν για σίτιση σε γη που ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Γεωργικών Επιχειρήσεων (TIGEM) και μεταφέρθηκαν σε "ένα κέντρο κράτησης ζώων" μεταδίδει το duvarenglish.com.

Ο βουλευτής του CHP προέτρεψε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Μεχμέτ Ερσόι να βρει λύση στο ζήτημα, γεγονός που προκάλεσε έναν ενδιαφέροντα διάλογο στο Κοινοβούλιο.

"Έλαβα ένα τηλεφώνημα σχετικά με ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Εκατό πρόβατα κρατήθηκαν στο Ceylanpınar", δήλωσε ο Τανάλ, ενώ ρώτησε: "πώς μπορούν να τεθούν υπό κράτηση τα πρόβατα;".

"Η κράτηση αυτών των προβάτων βλάπτει την παραγωγή και είναι αντίθετη με το Σύνταγμα", είπε.

"Ναι, Οι άνθρωποι κρατούνται στην Τουρκία,αλλά και πρόβατα και αρνιά κρατούνται. Είστε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, οπότε κάντε ό,τι είναι απαραίτητο. Απελευθερώστε αυτά τα ζώα", τόνισε ο Tanal στον Ersoy.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κοινοβουλίου Χαϊντάρ Ακάρ συμμετείχε στη συζήτηση, υπενθυμίζοντας στο κοινοβούλιο ότι ένας νόμος για τα δικαιώματα των ζώων περιμένει να συζητηθεί πριν ο Τανάλ τον διακόψει για να ζητήσει για άλλη μια φορά την απελευθέρωση των ζώων.

"Καλούμε επίσης τις αρχές να απελευθερώσουν αυτά τα ζώα που κρατούνται", δήλωσε ο Ακάρ για να καθησυχάσει τον Τανάλ εν μέσω χειροκροτημάτων από τις έδρες του CHP, αλλά οι παρατηρήσεις του δεν ικανοποίησαν το βουλευτή του CHP.

"Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μας είναι εδώ. Απελευθερώστε αυτά τα ζώα", δήλωσε ο Tanal στο Ersoy.

"Αυτά τα πρόβατα σχετίζονται με την τρομοκρατία; Αυτά είναι πρόβατα και αρνιά και τρέφονται με χόρτο και πίνουν νερό!" φώναξε ο Τανάλ ενώ επρόκειτο να λάβει το λόγο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ).

"Υπάρχουν 100 πρόβατα. Είναι τρομοκράτες ή όχι; Θα συνεχιστούν οι κρατήσεις τους ή θα απελευθερωθούν; Τι θα τους συμβεί; Εκτός αυτού, δεν υπάρχει κανένας Νόμος για την κράτηση των ζώων. Τι θα απογίνουν αυτά τα πρόβατα;" ξαναρώτησε ο Τανάλ.

Στη συνέχεια, ο Ακάρ απάντησε στον Τανάλ, λέγοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε στις αρμόδιες αρχές και 35 από τα πρόβατα απελευθερώθηκαν μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες.

Τα υπόλοιπα 65 αναμένουν τη...λευτεριά!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail