Έχασε τον φορητό υπολογιστή που περιείχε 10.000 Bitcoin!

Στις ΗΠΑ, όταν αναφέρονται σε θεωρίες συνωμοσίας, το μυαλό τους πάει κατευθείαν στον δημοφιλή όσο και αμφιλεγόμενο ραδιοφωνικό παραγωγό Alex Jones. Τον άνθρωπο που έχει χαρακτηριστεί από το New York Magazine, το Νομικό Κέντρο Southern Poverty και άλλους, ως ο κορυφαίος θεωρητικός συνωμοσίας της Αμερικής.

Απόσπασμα από: euro2day.gr - Βασίλης Παζόπουλος

Συνεπώς, την ιστορία που διηγήθηκε σχετικά με το Bitcoin θα την ακούγαμε με επιφύλαξη, αν δεν την επιβεβαίωνε ο ίδιος ο Max Keizer με ένα tweet. Ποια είναι η ιστορία; Ο Alex ισχυρίζεται ότι έχει χάσει ένα φορητό υπολογιστή που περιέχει 10.000 Bitcoin, τα οποία του είχε δώσει ο Max Keizer πριν από 10 χρόνια (τώρα βέβαια αποθηκεύονται πιο εύκολα από ό,τι παλαιότερα). Ο Max ήταν από τους πρώτους διάσημους οικονομικούς αναλυτές που υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Βitcoin, όταν αυτό είχε ακόμα ελάχιστα δολάρια.

Ο Jones αντίθετα ήταν επικριτής του Bitcoin. Αρνιόταν να παραδεχτεί πως είχε αξία μέχρι πρόσφατα. Όταν παραδέχτηκε πως έχει άδικο, σε εκπομπή που φιλοξενούσε τον Max, λέγοντας on-air: «Είχες δίκιο, θα έπρεπε να ασχοληθώ με το Bitcoin από πολύ καιρό». Εκεί εκμυστηρεύτηκε πως πριν από δέκα χρόνια, ο Max Keizer του έδωσε 10.000 Bitcoin για να τα μοιράσει στους ακροατές του, λέγοντάς του πως εκεί βρίσκεται το μέλλον. Πως θα γίνει το νέο παγκόσμιο νόμισμα.

Ο Max Keiser δεν είναι μόνο ένας από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του Bitcoin. Είναι και εκείνος που προέβλεψε σωστά την τιμή στην οποία θα φτάσει το 2020. Δύο χρόνια πριν συμβεί, είχε υποστηρίξει ότι θα κλείσει η χρονιά στις 28.000 δολάρια. Σίγουρα χρειάζεται και λίγη τύχη για να πέσεις μέσα με τόση ακρίβεια, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο Max ήταν από τους ελάχιστους που είχαν διαβλέψει πως το Bitcoin θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο από τότε σχεδόν που ιδρύθηκε.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως έχει τι προβλέπει για φέτος. Ο Max Keiser προβλέπει πως η τιμή του Bitcoin θα φτάσει τις 220.000 δολάρια πριν το τέλος του 2021. Από ό,τι ισχυρίζεται, μέσα στη χρονιά που διανύουμε, θα επικρατήσει το FOMO (Fear of missing out) των θεσμικών.

Από ό,τι ανέφερε ο ίδιος πρόσφατα, οι παλαιότεροι έχουν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στην περίοδο των dot.com. Πώς ξεκίνησε η «τρέλα» αυτής της περιόδου; Από τότε που εισήλθε στο χρηματιστήριο η εταιρεία Netscape, το 1997. Όπως σήμερα αμφισβητείται η χρησιμότητα και το μέλλον του Bitcoin, ο ίδιος προβληματισμός και η αντιπαράθεση γινόταν για το Internet. Όποιος είχε στοιχηματίσει υπέρ, επενδύοντας σε μετοχές της νέας τεχνολογίας, είδε τα κεφάλαιά του να πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα. Τώρα είναι πολύ πιθανό να έχουμε επανάληψη του φαινομένου με την Coinbase.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail