Η Τουρκία θα πληρώσει 100 εκ. δολάρια για κάθε εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος TF-X

Turkish Aerospace Industries
Freepen.gr - Το νέο μαχητικό αεροσκάφος TF-X της Τουρκίας θα κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ανά μονάδα, έγραψε ο ερευνητής και δημοσιογράφος Μπουράκ Μπεκντίλ στο defensenews.com την Τρίτη, επικαλούμενος τον επικεφαλής της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TAI).

Η Τουρκία αναζητά εναλλακτικές λύσεις για να αναβαθμίσει την εναέρια δύναμη πυρός της, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35 ως απάντηση στην απόκτηση ρωσικών πυραύλων αεράμυνας S-400 το 2019. Ο κινητήρας του TF-X βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση σχεδιασμού της ανάπτυξης.

Η TRMotor, τουρκικός κατασκευαστής κινητήρων που ελέγχεται από το κράτος, έχει υπογράψει συμφωνία με την TAI, τον κύριο εργολάβο του προγράμματος TF-X, για την παραγωγή των κινητήρων.

Ο Temel Kotil, επικεφαλής της TAI, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το TF-X θα κάνει την πρώτη του πτήση το 2025 και θα τεθεί σε υπηρεσία το 2029, γράφει ο Bekdil.

"Η TAI θα παράγει δύο αεροσκάφη TF-X το μήνα, ελπίζοντας να δημιουργήσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα", ανέφερε.

Ένα νέο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, το Atak II-class T929, θα τροφοδοτηθεί από ουκρανικό κινητήρα, δήλωσε ο Bekdil, επικαλούμενος τον Kotil.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail