Η Αίγυπτος εξοπλίζει το ναυτικό της με συστήματα αεράμυνας VL MICA NG της MBDA!

Freepen.gr - Η MBDA έχει αναλάβει σύμβαση από το αιγυπτιακό Ναυτικό για το σύστημα αεράμυνας VL MICA NG (νέας γενιάς) για τον εξοπλισμό των κορβέτων του. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

"Ξεκικώντας επίσημα τον Οκτώβριο του 2020, το σύστημα VL MICA NG βασίζεται στην ενσωμάτωση του πυραύλου MICA NG (νέας γενιάς) στο υπάρχον σύστημα αεράμυνας VL Mica κοντινής περιοχής.

Το σύστημα VL MICA NG προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες χειρισμού άτυπων στόχων (UAV, μικρά αεροσκάφη), καθώς και μελλοντικών απειλών που χαρακτηρίζονται από ολοένα και πιο χαμηλές παρατηρήσιμες υπογραφές υπερύθρων και ραδιοσυχνοτήτων. Επιπλέον, το VL MICA NG θα είναι σε θέση να αναχαιτίσει "συμβατικούς" στόχους (αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραύλους κρουζ και πυραύλους κατά των πλοίων) σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του αιγυπτιακού πελάτη μας στην οικογένειά μας, την οποία 15 ένοπλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ήδη για την προστασία των ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων τους"

Το αιγυπτιακό Ναυτικό έχει ήδη εξοπλίσει τις τέσσερις κορβέτες κατηγορίας Gowind, που προμηθεύτηκε πρόσφατα με συστήματα από το φάσμα του VL MICA.

Ο πυραύλος MICA NG θα είναι διαθέσιμος σε σειρά παραγωγής από το 2026. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης βίντεο που καταγράφηκε για το Euronaval τον Οκτώβριο του 2020, ο Stefano Bertuzzi, επικεφαλής των ναυτικών συστημάτων στην MBDA, επιβεβαίωσε τότε ότι η MBDA είχε ήδη έναν άγνωστο πελάτη για το νέο βλήμα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι αυτός ο πελάτης είναι το αιγυπτιακό Ναυτικό, για τις κορβέτες Gowind που κατασκευάστηκαν από τη Naval Group και το ναυπηγείο της Αλεξάνδρειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Naval News εκτιμά ότι εκτός από τις Gowind, το VL MICA NG με τους κάθετους εκτοξευτές εγκατασταθεί επίσης πάνω στις γερμανικές φρεγάτες MEKO A-200 (4+2 στην επιλογή μετά από συμφωνία που υπογράφηκε με την TKMS, με μία φρεγάτα να κατασκευάζεται στην Αίγυπτο) με διαμόρφωση εκτοξευτών 2×16.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail