Ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν γαλλικά Mirage-2000 στον Εύξεινο Πόντο

Freepen.gr - Ένα ζευγάρι ρωσικών μαχητικών Su-27 αναχαίτισε δύο Mirage-2000 και ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-135 της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τον Εύξεινο Πόντο την Τετάρτη.

Σε δήλωσή του, το Ρωσικό Κέντρο Ελέγχου Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι τα ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν την αναχαίτιση σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. "Μετά τη στροφή ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα ρωσικά μαχητικά επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο".

Τα γαλλικά αεριωθούμενα αεροπλάνα πετούσαν πάνω από τα ουδέτερα νερά του Εύξεινου Πόντου. "Για να αποφευχθεί η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δύο μαχητικά Su-27 από τους αξιωματικούς της αεροπορικής άμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας και των δυνάμεων αεράμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας σηκωθηκαν στον αέρα. Οι παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν επιτρέπονται", ανέφερε η δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail