«Κότα» ο Ακάρ για τους S-400 – Τρέμει τις ΗΠΑ ο καπουδάν πασάς

Να ρίξει τους τόνους μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας επιχειρεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη να μην χρησιμοποιήσει το σύστημα πυραύλων S-400, που αγόρασε από τη Ρωσία, στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από: tribune.gr

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Ακάρ δήλωσε:

«Είμαστε ανοικτοί σε μια διαπραγμάτευση πάνω σ’ ένα μοντέλο παρόμοιο με εκείνο που ισχύει για τους S-300 που βρίσκονται στο νησί της Κρήτης, στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση που υπενθύμιζε το «μη επιχειρησιακό» καθεστώς των πυραύλων που είναι ανεπτυγμένοι στην Κρήτη, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε σχετικά με τους S-400 πως η Τουρκία δεν χρειάζεται «να τους χρησιμοποιεί συνεχώς».

«Αυτά τα συστήματα (σ.σ.: αντιαεροπορικής άμυνας) χρησιμοποιούνται ανάλογα με την απειλή. Θα αποφασίσουμε γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail