Σκληρή στάση Μπάιντεν με Τουρκία: Να μην κρατήσετε τους S-400!

Freepen.gr - Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει η Αγκυρα να αποκηρύξει το ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400, κρατώντας τη γραμμή που έθεσε η προηγούμενη διοίκηση, η οποία επέβαλε κυρώσεις για την αγορά του, ανέφερε το Agence France-Presse την Παρασκευή.

Η θέση της Ουάσινγκτον" δεν έχει αλλάξει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. "Καλούμε την Τουρκία να μην διατηρήσει το σύστημα S-400".

"Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ωστόσο η απόφασή της να αγοράσει τους S-400 δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως σύμμαχος των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ", ανέφερε ο Κίρμπι σύμφωνα με το AFP κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

"Η Τουρκία είχε πολλαπλές ευκαιρίες κατά την τελευταία δεκαετία να αγοράσει το αμυντικό σύστημα Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αντ 'αυτού επέλεξε να αγοράσει το S-400, το οποίο παρέχει στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή", πρόσθεσε.

Οι συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον σχετικά με την αγορά των Patriots έχουν καταρρεύσει για μια σειρά θεμάτων, από τα S-400s έως τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας με τους όρους της Ουάσινγκτον. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι θα συμφωνήσει σε προσφορά μόνο εάν περιλαμβάνει μεταφορά τεχνολογίας και κοινούς όρους παραγωγής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail