Η Ινδία θα παραλάβει το πρώτο Σύνταγμα S-400 φέτος παρά τις απειλές των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο ινδικός στρατός θα παραλάβει το πρώτο συνταγματικό σύνολο του αντιπυραυλικού συστήματος πυραύλων S-400 μέχρι τα τέλη του 2021, σύμφωνα με την ινδική ιστοσελίδα defenseworld.net.

"Η παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400 στην Ινδία τρέχει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Το πρώτο σύνταγμα αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο Vladimir Drozhzhov, αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας της Ρωσίας, στο Interfax κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης έκθεσης Aero India 2021.

Η Ινδία παρήγγειλε τα συστήματα αεράμυνας S-400 για 5.43 δισεκατομμύρια δολάρια (INR 40.000 crore) τον Οκτώβριο του 2018.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της Αμερικανικής Πρεσβείας για την Aero India, ο Don Heflin, Αμερικανός Chargé d'affaires, δήλωσε ότι η Ινδία δεν μπορεί να γλιτώσει από τις κυρώσεις της CAATSA για την αγορά ρωσικού εξοπλισμού.

Μια ομάδα 100 Ινδών στρατιωτικών στάλθηκε στη Ρωσία την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου για να ξεκινήσει την εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματατος. "Οι Ινδοί ειδικοί που έφτασαν στην Ινδία τον Ιανουάριο έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται για να μάθουν πώς να δουλεύουν με τα συστήματα", πρόσθεσε ο Drozhzhov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail