Rafale: Ερντογάν, κοίτα στο Αιγαίο! Γαλλικά μαχητικά μαζί με ελληνικά F-16 και Mirage 2000-5

Στην Ελλάδα σήμερα 4 αεροσκάφη της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας – Κοινές ασκήσεις με ελληνικά μαχητικά F-16 και Mirage 2000-5 – Σε νευρικό κλονισμό το τουρκικό καθεστώς από την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Από: newsbomb.gr - Βασίλης Σκουλαράκος

Ο ελληνικός ουρανός υποδέχεται τα Rafale. Τα γαλλικά υπερόπλα κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από το Αιγαίο σε μια εικόνα από το… μέλλον που προκαλεί εφιάλτες στην Τουρκία.

Συνολικά τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη Rafale θα προσγειωθούν σήμερα (02/02) στην αεροπορική βάση της Τανάγρας (114 Πτέρυγα Μάχης). Φυσικά, δεν πρόκειται για τα αεροσκάφη που προμηθεύτηκε η Ελλάδα μετά από τη συμφωνία με τη Γαλλία, μιας και αυτά αναμένονται το καλοκαίρι στη Χώρα μας. Πρόκειται γαλλικά μαχητικά που επιστρέφουν από αποστολή στο Μάλλι της Αφρικής και έρχονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της άσκησης «Skyros».

Από σήμερα, τα γαλλικά Rafale, σε συνεργασία με Mirage 2000-5 και F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις στο Αιγαίο αλλά και πάνω από την ηπειρωτική χώρα. Τα σενάρια της συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εικονικές αερομαχίες, ασκήσεις προσβολής ή προστασίας ναυτικών μονάδων, καθώς και επιχειρήσεις προσβολής χερσαίων στόχων. Στις επιχειρήσεις συνεκπαίδευσης θα συμμετέχουν επίσης μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ειδικές δυνάμεις.

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση των δυνατοτήτων των Rafale, με τους Έλληνες χειριστές να πετούν με Γάλλους συναδέλφους τους πάνω από το ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γαλλική αποστολή αποτελείται από δεκάδες στελέχη της Armee de L’ Air που μεταφέρονται μ’ ένα μεταγωγικό αεροσκάφος A400, ενώ η τετράδα των RAFALE συνοδεύεται κι από ένα ιπτάμενο τάνκερ KC-135. Μάλιστα αναμένεται γίνει και εναέριος ανεφοδιασμός των γαλλικών μαχητικών από το ιπτάμενο τάνκερ.

Κεντρικό ρόλο στις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα έχει το ελληνικό «αεροπλανοφόρο» στην καρδιά του Αιγαίου, η Σκύρος. Άλλωστε, για πολλά χρόνια η Σκύρος αποτέλεσε τη «φωλιά» των ελληνικών Mirage, απ’ όπου απογειώνονταν για να αναχαιτίσουν Τούρκους εισβολείς.

Την Πέμπτη, το Newsbomb.gr θα βρεθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, καταγράφοντας από κοντά τα Rafale, τα οποία τους επόμενους θα βαφτούν στα γαλανόλευκα.

Παράλληλα, θα σας μεταφέρουμε και εικόνα από το πρώτο ελληνικό F-16 που μετατράπηκε σε Viper και την Πέμπτη θα απογειωθεί από την Τανάγρα για το μεγάλο υπερατλαντικό του ταξίδι προς τις ΗΠΑ. Εκεί, στο εργοστάσιο της Lockheed Martin, οι Αμερικανοί θα ελέγξουν όλες τις αλλαγές που έγιναν στην Ελλάδα, θα ολοκληρώσουν όλες τις δοκιμές και θα δώσουν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει στην ΕΑΒ η αναβάθμιση των υπολοίπων 83 ελληνικών F-16 block 52+ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε χρόνο 12 μαχητικά θα μπαίνουν στην… γραμμή παραγωγής. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αναβάθμιση τωn 84 F-16 σε Viper θα ολοκληρωθεί το 2027.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail