Ο απεχθής λόγος αποδομείται με επιχειρήματα, όχι με δικαστήρια

Alexas_Fotos / pixabay
Δεν πρέπει να είναι μόνο η τέχνη χωρίς λογοκρισία. O λόγος πρέπει να είναι ελεύθερος. O απεχθής λόγος αποδομείται με επιχειρήματα. Tο πιο επικίνδυνο είναι όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, πράγμα που αναδεικνύει έλλειψη εναλλακτικών.

Ποτέ δε θα πείσεις τους πάντες. Υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Επειδή η επιστήμη έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, είναι μια περιθωριακή μειοψηφία. Αν αποτελούσαν την κρίσιμη μάζα, το πρόβλημα δε θα ήταν αυτοί και το ότι μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους αλλά η επιστήμη.

Όταν δίνεις το δικαίωμα στο κράτος ή σε θεσμούς να αποφασίζουν τι επιτρέπεται να πεις, φυσικά οι απειλές κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας είναι δεδομένο ότι πρέπει να απαγορεύονται, και να υπάρχουν κυρώσεις, τότε τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα περιοριστούν στο λόγο που και συ συμφωνείς ότι είναι απεχθής; Για σκεφτείτε τι ζούμε από τον περασμένο Μάρτιο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail