Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι αγωγοί Nord Stream 2 και Turkish Stream υπονομεύουν τη διατλαντική ασφάλεια

Η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την αποπεράτωση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, θεωρώντας τις κυρώσεις ως «ένα από τα πολλά σημαντικά εργαλεία» για την κατάσταση αυτή.

Από: tribune.gr

Τη θέση αυτή επανέλαβε την Παρασκευή 12/2 εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ερώτηση του ρωσικού πρακτορείου TASS, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωποι της Γερμανίας, της ΕΕ και εμπειρογνώμονες συζητούν με τις ΗΠΑ το εν λόγω έργο.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι μια κακή συμφωνία.

»Ο Nord Stream 2 χωρίζει την Ευρώπη, υποβάλλει την Ουκρανία και την Κεντρική Ευρώπη σε χειραγώγηση εκ μέρους της Ρωσίας και έρχεται σε αντίθεση με τους διακηρυγμένους στόχους της Ευρώπης στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας», δήλωσε ο εν λόγω εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα παρακολουθούμε την δραστηριότητα σε σχέση με την ολοκλήρωση είτε την πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου και εάν θα υπάρξει τέτοια δραστηριότητα, θα ληφθεί απόφαση για τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων.

»Οι κυρώσεις συνιστούν απλώς ένα από τα πολλά σημαντικά εργαλεία». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη κάνει παρόμοιες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως μετέδωσε το TASS από την Ουάσιγκτον, «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για να διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη διαθέτει ένα αξιόπιστο δίκτυο διαφοροποιημένων πηγών ενέργειας, το οποίο δεν υπονομεύει την συλλογική μας ασφάλεια…

»Ο αγωγός Nord Stream 2 και η δεύτερη διακλάδωση του Turkish Stream αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τους ρωσικούς μοχλούς επιρροής στους συμμάχους και εταίρους μας και να υπονομεύσουν την διατλαντική ασφάλεια».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail