Το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα F-35B

Freepen.gr - Η ναυαρχίδα του ιταλικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο ITS Cavour (CVH 550), έφτασε στο Ναυτικό Σταθμό του Norfolk για μια σειρά επιχειρήσεων παράλληλα με αμερικανικά στρατιωτικά assets για την επίτευξη της πιστοποίησης "Ready for Operations" του ιταλικού Ναυτικού για την ασφαλή προσγείωση και εκτόξευση αεροσκαφών F-35B.

Ενώ το ITS Cavour θα βρίσκεται στον δυτικό Ατλαντικό, θα επιβιβαστεί μια ομάδα δοκιμών του F-35 Joint Program Office (JPO) για τη διεξαγωγή δοκιμών στη θάλασσα, που θα περιλαμβάνει μια σειρά δοκιμών και λειτουργικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη λειτουργία του F-35B επί του αεροπλανοφόρου.

Η ομάδα F-35 Pax River Integrated Test Force (ITF) από τον Ναυτικό αεροπορικό σταθμό Patuxent River, Md. (Nas PAX River) περιλαμβάνει σχεδόν 200 άτομα με την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για τις δοκιμές του αεροσκάφους επί του ITS Cavour.

Όπως αναφέρει το ινδικό defenseworld.net, η Ιταλία έχει παραγγείλει συνολικά 30 αεροσκάφη F-35B όπου Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό θα λάβουν από δεκαπέντε. Το Πολεμικό Ναυτικό έλαβε δύο από αυτά τα αεροπλάνα το 2018 και το 2019, ενώ η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το πρώτο F-35B στις 22 Φεβρουαρίου 2020.

Το Cavour θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες χώρο για δέκα F-35B STOVL (κάθετης απονήωσης) στο υπόστεγο και έξι ακόμα σταθμευμένα στο κατάστρωμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail