Πασινιάν: Εντελώς άχρηστοι οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander! Δεν...εκρήγνυνται!

Freepen.gr - Τα ρωσικά κατασκευασμένα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Iskander (SS-26 Stone) είναι "εντελώς άχρηστα", δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας υποστήριξε ότι οι βαλλιστικοί πυραύλοι Iskander είναι προβληματικοί και άχρηστοι.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Pashinyan απάντησε στον πρώην πρόεδρο της Αρμενίας Serzh Sargsyan, ο οποίος δήλωσε ότι θα είχε χρησιμοποιήσει τον Iskander την τέταρτη ημέρα του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Sargsyan ρώτησε επίσης γιατί αυτά τα πυραυλικά συστήματα δεν επηρέασαν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν.

Από την πλευρά του, ο Αρμένιος πρωθυπουργός είπε ότι οι ρωσικοί πυραύλοι είναι άχρηστοι και δεν εκρήγνυνται πλήρως. "Αφήστε τον να θέσει την ερώτηση, γιατί δεν εξερράγη ο πυραύλος Iskander; Ή γιατί εξερράγη κατά 10 τοις εκατό, για παράδειγμα;", είπε ο Pashinyan.

Την ίδια στιγμή, νωρίτερα το Νοέμβριο του 2020, το The Drive ανέφερε ότι η Αρμενία χρησιμοποίησε τους ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους Iskander για να επιτεθεί στους στόχους των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν. Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μοιράστηκε επίσης βίντεο που δείχνει πυροδότηση τέτοιου πυραύλου από την Αρμενία.

Το Κρεμλίνο σχολίασε ότι ο Iskander έχει δείξει την αποτελεσματικότητά του ενώ το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε πως ο εν λόγω πύραυλος δε χρησιμοποιήθηκε στη σύγκρουση του Ναγκόρνο - Καραμπάχ.

Το Iskander (NATO reporting name SS-26 Stone) βαλλιστικός πυραύλος μικρής εμβέλειας και 500 χλμ που είναι εγκατεστημένο σε κινητές πλατφόρμες. Το σύστημα Iskander είναι εξοπλισμένο με δύο στερεά προωθητικά μονοβάθμια κατευθυνόμενα βλήματα. Κάθε ένα ελέγχεται σε όλη τη διαδρομή πτήσης και είναι εφοδιασμένο με μια αδιαχώριστη κεφαλή.

Το 2016, η Αρμενία έγινε ο πρώτος αγοραστής του Iskander-E και τον παρουσίασε σε παρέλαση αργότερα εκείνο το έτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail