Ξεκίνησε δοκιμές και η έτερη ιταλίδα FREMM που θα παραδοθεί στην Αίγυπτο

The Egyptian Navy’s latest frigate, Bernees (FFG 1003), setting sails from La Spezia on 15 February for sea trials. It is the former “Emilio Bianchi” FREMM built for the Italian Navy (but never delivered). Georgio Arra picture
Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες του navalnews.com, ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές της φρεγάτας Bernees στις (ή λίγο πριν) 15 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στη La Spezia, όπου βρίσκεται το ναυπηγείο Fincantieri (Muggiano). 

Η φρεγάτα  BERNEES (FFG 1003) δεν είναι άλλα από τη νεότευκτη, πρώην "Emilio Bianchi", τύπου FREMM, η οποία μαζί με τη GALALA, ενώ προορίζονταν για το ιταλικό ναυτικό κατέληξαν στην Αίγυπτο με ένα κόστος 1,2 δις ευρώ.

Η GALALA παραδόθηκε στα τέλη του 2020 στην Αίγυπτο και κατέπλευσε στην Αλεξάνδρεια.

Η ημερομηνία παράδοσης της BERNEES δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. 

Η BERNEES θα είναι η δεύτερη ιταλικής και η τρίτη συνολικά φρεγάτα κατηγορίας FREMM, που θα επιχειρούν με το Αιγυπτιακό Ναυτικό, το οποίο παράλληλα έχει σε εξέλιξη πρόγραμμα ναυπήγησης 4+2 φρεγατών ΜΕΚΟ Α200.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η Αίγυπτος βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Fincantieri για τη ναυπήγηση τεσσάρων επιπλέον φρεγατών FREMM.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail