Η υπερθέρμανση του κινητήρα των F-35 κι η απομάκρυνση της Τουρκίας θα αφήσουν το μαχητικό χωρίς...μηχανή!

Freepen.gr - Τα προβλήματα υπερθέρμανσης του κινητήρα του F-35A, τα οποία μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του, μαζί με την απομάκρυνση της Τουρκίας από το έργο λόγω της αγοράς του S-400, θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξεία έλλειψη κινητήρων.

Η διοίκηση αεροπορικής μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (ACC) έχει μειώσει κατά οκτώ τις επιδείξεις σε διάφορες εκθέσεις φέτος ή περίπου το ένα τρίτο αυτών που έχουν προγραμματιστεί, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του κινητήρα, αναφέρει το Bloomberg.

Ο στρατός αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη έλλειψη κινητήρων του μοντέλου F-35 από τότε που υπερθερμάνθηκαν. Αυτό το ζήτημα προκάλεσε πρόωρες ρωγμές στις επικαλύψεις λεπίδων στροβίλου, μειώνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής του κινητήρα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας πτήσεων.

Τα προβλήματα με τους κινητήρες επιβράδυναν μια ήδη υποστηριζόμενη διαδικασία κατασκευής, μειώνοντας έτσι την ταχύτητα παραγωγής νέων κινητήρων για το μαχητικό. Το γραφείο προγράμματος F-35 του Πενταγώνου ενημέρωσε τους επικεφαλείς του Τμήματος Άμυνας ότι, στην πιο ακραία περίπτωση, μέχρι το 20% των F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας θα στερούνται κινητήρες έως το 2025.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου, οι Τούρκοι προμηθευτές κατασκεύαζαν 817 από τους περίπου 24.000 τύπους εξαρτημάτων του αεροσκάφους.και 188 από περίπου 3.000 τύπους εξαρτημάτων κινητήρων. Η Τουρκία είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του συστήματος πρόωσης του κινητήρα του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων των ηλεκτρονικών, hubs του ρότορα του συμπιεστή και άλλων μερών.

Η Τουρκία αναμένεται να συνεχίσει να παράγει εξαρτήματα F-35 μέχρι το 2022, παρά το γεγονός ότι εκδιώχθηκε από το έργο F-35 ύψους 399 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Pratt & Whitney της Raytheon, η εταιρεία που κατασκευάζει τους κινητήρες F135, εργάζεται "επιμελώς" με την Πολεμική Αεροπορία για να λύσει το πρόβλημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail