Για ποιο λόγο προσπαθούν οι ΗΠΑ να πουλήσουν το F-35 σε όλους; Για έναν πολύ καλό!

(U.S. Air Force photo by Master Sgt. Donald R. Allen/Released)
Freepen.gr - Υπάρχουν φωνές στα κορυφαία κλιμάκια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που λένε μια ιστορία ξεθωριασμένης δόξας για το μαχητικό F35 που υποτίθεται πως θα αντικαθιστούσε τα εκατοντάδες γηράσκοντα F16 που είναι πολύ παλιά για να αναβαθμιστούν με όλη την τελευταία τεχνολογία.

Το κόστος του F35 είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια έκαστο και γενικά θεωρείται απαγορευτικά δαπανηρό, προσθέτοντας πολύ υψηλό κόστος συντήρησης και διαθεσιμότητας πάνω από αυτό. Απέχει πολύ μακριά για τις περισσότερες εθνικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν συνείδηση του προϋπολογισμού τους, αναφέρει ο Danny Froberg σε άρθρο του στο AMN News.

Η Lockheed Martin και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης για το έργο με σημαντικό κόστος και για τα δύο μέρη.

Θα μπορούσε η σκληρή πώληση του αεροσκάφους από τις ΗΠΑ να βασίζεται στο απλό γεγονός ότι πρέπει να ανακτήσουν το κόστος αναζητώντας καλύτερες εναλλακτικές λύσεις, αφήνοντας τα έθνη των συνεργατών τους κολλημένα με έναν ελέφαντα στους προϋπολογισμούς τους;

Η ανάγνωση άρθρων όπως "η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μόλις παραδέχτηκε ότι το μαχητικό Stealth F-35 απέτυχε" — από το Forbes σίγουρα δίνει αυτή την εντύπωση.

Οι περισσότερες αεροπορικές δυνάμεις των Εθνών χρειάζονται μια νέα πλατφόρμα μαχητικών πέμπτης γενιάς και υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις εκεί έξω που θα έχουν πολύ καλύτερη σχέση τιμής - απόδοσης σε αντίθεση με το F-35.

Ώρα να κοιτάξουμε αλλού, καταλήγει ο Danny Froberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail