Η Τουρκία πληρώνει λομπίστες για να επιστρέψει στο πρόγραμμα του F-35

Military_Material / pixabay
Η τουρκική κρατική Αμυντική Βιομηχανία Τεχνολογιών (SSTEK) έχει προσλάβει το δικηγορικό γραφείο Arnold & Porter με έδρα την Ουάσινγκτον για ενεργήσει ως λομπίστας ώστε η Τουρκία να επιστρέψει στο πρόγραμμα του του F-35, αναφέρει η ιστοσελίδα Foreign Lobby Report.

Η SSTEK ανήκει εξ ολοκλήρου στη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) και έχει υπογράψει σύμβαση ύψους 750.000 δολαρίων με τη δικηγορική εταιρεία, οι εταίροι της οποίας επισκέφθηκαν την Αγκυρα για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η Arnold & Porter θα "συμβουλεύσει για μια στρατηγική για την SSB και τους Τούρκους εργολάβους ώστε να παραμείνουν στο πρόγραμμα του Joint Strike Fighter, λαμβάνοντας υπόψη και αντιμετωπίζοντας τους πολύπλοκους γεωπολιτικούς και εμπορικούς παράγοντες που παίζουν ρόλο", σημειώνεται στα έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία.

Η εταιρεία θα προχωρήσει επίσης σε "στοχευμένη προσέγγιση" στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα του joint strike fighter (JSF) για τη συνεχή συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα "ως στρατηγικός σύμμαχος και αξιόλογος εταίρος", ενώ θα παρακολουθεί κυρώσεις που μπορεί να είναι σχετικές με το θέμα.

Ο Κροάτης πρώνη βουλευτής και πρώην πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Miomir Zuzul είναι εγγεγραμμένος ως λομπίστας για τη σύμβαση. Ο Zuzul συνοδεύεται από τον συνεργάτη της A&P Raul Herrera και τον ανώτερο σύμβουλο L.Charles Landgraf.

Η απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την ανερχόμενη αμυντική βιομηχανία, δήλωσε ο αναλυτής άμυνας Özgür Ekşi, αναφέροντας την Roketsan, της οποίας η σύμβαση με τον Αμερικανό γίγαντα Lockheed Martin για εξαρτήματα F-35 παρείχε στην εταιρεία κύρος σε όλο τον κόσμο για περισσότερες επιχειρήσεις.

"Ποιος είναι ο σκοπός της αγοράς πυραύλων από την Τουρκία όταν η Τουρκία δεν εμπλέκεται στο αεροσκάφος; αναρωτιέται ο Eksi και συμπληρώνει:

"Η εταιρεία η οποία δεν παρέχει εγγυήσεις στους πελάτες της στις συμβάσεις που υπογράφει και η επιστροφή της Άγκυρας στο πρόγραμμα του F-35 θα είναι μια δύσκολη δουλειά".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail