«Η ακύρωση της πώλησης των F-35 στα Εμιράτα θα πλήξει άμεσα το Ισραήλ»

Αξιωματούχοι ασφαλείας προειδοποίησαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να επανεξετάσει τη συμφωνία πώλησης των F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούσε να βλάψει την εφαρμογή της συμφωνίας κανονικοποίησης με το Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής  «Γουάλα».

Από: echedoros-a.gr

Σε μια συνομιλία μεταξύ του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ  και του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν  την περασμένη εβδομάδα, ο τελευταίος τόνισε τη σημασία των συμφωνιών του Αβραάμ και τον αντίκτυπό τους στην περιοχή. 

Πηγές ανέφεραν ότι οι συμφωνίες εξυπηρετούν επίσης μια στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες θέλουν να οικοδομήσουν έναν αντιιρανικό συνασπισμό και να ενισχύσουν τους δεσμούς με τις σουνιτικές χώρες στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα, διπλωματικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι ασφαλείας εργάζονται τις τελευταίες ημέρες για να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ του Ισραηλινού Στρατού και των ΗΑΕ και να προωθήσουν τη δυνατότητα κοινών στρατιωτικών ασκήσεων. Το ζήτημα τέθηκε επίσης στον διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM) , στρατηγό Κένεθ Μακένζι.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ θα αποκαλύψει πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την Τεχεράνη, ο αρχηγός της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν θα συναντηθεί τις επόμενες εβδομάδες με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν για να αποτρέψει την επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα δυσκολευτεί να το αγνοήσει πριν από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Διπλωματικές πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η διοίκηση του Μπάιντεν αποτελείται κυρίως από μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα – εμπειρογνώμονες, βετεράνοι και άνθρωποι ασφαλείας - και το Ισραήλ ανησυχεί ότι οδηγούν τον πρόεδρο να συνεχίσει να ακολουθήσει μια ρεαλιστική προσέγγιση έναντι του Ιράν και να επιστρέψει στην αρχική συμφωνία με το Ιράν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail