Νέο ρωσικό όπλο κατευθυνόμενων πυραύλων για να καταρρίπτει drones

Freepen.gr - Το γραφείο σχεδιασμού οργάνων KBP της Ρωσίας (IDB) άρχισε να αναπτύσσει το πρώτο αντιαρματικό σύστημα κατευθυνόμενων πυραύλων πολλαπλών χρήσεων στον κόσμο (ATGM), το οποίο μπορεί να καταρρίψει αποτελεσματικά drones, ανακοίνωσε ο βιομηχανικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rostec, Bekkhan Ozdoev.

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος άλλα αντιαρματικά συστήματα σε υπηρεσία οπουδήποτε στον κόσμο που θα ήταν ικανά να εμπλακούν αξιόπιστα με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, λόγω του μικρού τους μεγέθους, της ευελιξίας και της χαμηλής αντίθεσης για στόχευση στο θερμικό φάσμα, σημειώνει το defenseworld.net.

Ορισμένες μάρκες ATGMs μπορούν να καταρρίψουν μεγάλους και χαμηλής ταχύτητας εναέριους στόχους με επαρκή ακτινοβολία θερμότητας, όπως ελικόπτερα, ανέφερε ένα δελτίο τύπου από την Rostec, μητρική της KPB-IDB.

"Η KBP έχει αρχίσει να αναπτύσσει νέα ATGMs. Το νέο σχέδιο δεν είναι πλέον αποκλειστικά εξειδικευμένο αντιαρματικό όπλο, αλλά ένα πολλαπλών χρήσεων άμυνας και επίθεσης όπλο ικανό να αποτελεσματικά να χτυπήσει δύο παραδοσιακούς στόχους όπως άρματα μάχης ή τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά και μια ολόκληρη σειρά πρωτόγνωρων στόχων όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα", δήλωσε ο Ozdoev, χωρίς να διευκρινίζει το όνομα του νέου οπλικού συστήματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail