Πώς ένα κουτάκι Coca Cola έλυσε ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας πριν από 40 χρόνια

Ένα κουτάκι αναψυκτικού αποδείχτηκε ικανό να λύσει ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα που έγινε πριν από πριν 4 δεκαετίες.

Από: newsbeast.gr

Το τεστ DNA στο κουτάκι της Vanilla Coke από το 1981 ήταν αυτό που βοήθησε την αστυνομία του Κολοράντο να βρεθεί στα ίχνη του υπόπτου.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά, καθώς μια νέα τεχνολογία επιτρέπει τώρα τον εντοπισμό υπόπτων με βάση το DNA μελών της οικογένειάς του.

Το FBI συνεργάστηκε με μια ιδιωτική εταιρία (United Data Connect) ώστε να εντοπίσουν ίχνη DNA στο κουτάκι που βρέθηκε το 1981 στον τόπο του εγκλήματος και να φτάσουν έτσι στην εξώπορτα ενός άντρα από τη Νεμπράσκα.

Ο David Anderson έζησε μια ήσυχη ζωή τα τελευταία 40 χρόνια, παρά το ένοχο μυστικό του. Ήταν αυτός που σκότωσε, σύμφωνα με την αστυνομία, τη Sylvia Quayle στο Κολοράντο τον Αύγουστο του 1981. Τη βρήκαν στο σπίτι της βιασμένη και νεκρή. Το έγκλημα ήταν προμελετημένο.

Τα κομμάτια του παζλ δεν μπήκαν ποτέ στη θέση τους όμως και οι έρευνες είχαν αποβεί άκαρπες για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα.

Σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία, ο Anderson θα δικαστεί με τους νόμους που ίσχυαν το 1981. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail