Πολύ κοντά σε τέταρτο γεωτρύπανο η Τουρκία - Το νορβηγικό Bolette Dolphin

Freepen.gr -
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας πλωτών γεωτρύπανων Dolphin που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019, το "Bolette Dolphin" φαίνεται πως βγαίνει προς πώληση για καλύψει μερικά από τα χρέη της σε διασφαλισμένους πιστωτές όπως οι Danske Bank, DNB, SEB, Swedbank, αναφέρει το finansavisen.no.

Το πλοίο που παραδόθηκε από τη Hyundai Heavy Industries το 2014 θεωρείτο το κόσμημα της εταιρείας γεωτρύσεων, προηγουμένως γνωστής με το όνομα Fred. Olsen Energy. Παρ ' όλα αυτά, ήταν δύσκολο να κλείσει μια πώληση λόγω της κρίσης στην αγορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά το κλείσιμο συμφωνίας για την πώληση του πλοίου στην Turkish Petroleum (TPAO).

Τα συνολικά χρέη της εταιρείας ξεπερνούν τα 600 εκ. δολάρια ενώ το Vesselvalue εκτιμά την αξία του πλοίου στα 95 εκ δολ.

Το πλοίο βρέθηκε κοντά στο να αλλάξει πλοιοκτήτη το Νοέμβριο του 2018 με τίμημα περί τα 340 εκ δολ., ωστόσο τότε ο επίδοξος αγοραστής υπαναχώρησε λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της αρνητικής πορείας της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η αρχική αξία του πλοίου στις αρχές της περασμένης δεκαετίας είχε υπολογιστεί στα 650 εκ. δολ.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail