Παιδάκια είναι απλό, με κλειστή οικονομία κάποια στιγμή τελειώνουν τα λεφτά!

Παιδάκια είναι απλό, με κλειστή οικονομία κάποια στιγμή τελειώνουν τα λεφτά, οπότε κάποια στιγμή θα επηρεαστούν τα σταθερά εισοδήματα και μετα θα έρθει το ντόμινο. Οικονομία δεν είναι τα κέρδη των εφοπλιστών και των τραπεζιτών αλλά τα νοσοκομεία, οι μισθοί και οι συντάξεις οι δαπάνες για τα επιδόματα των ΑμΕΑ, για τις θεραπείες και τα φάρμακα μιας σειράς ασθενειών που σκοτώνουν πολύ περισσότερα άτομα απ ότι ο κορονοϊός.

Το 2010 όταν άρχισαν να κόβονται τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, κάποιοι ιδιωτικοί δεν κατάλαβαν ότι τα χρήματα των δώρων δε θα τα έπαιρναν αυτοί άμεσα η έμμεσα. Σήμερα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που θεωρούν ότι δε θα επηρεαστούν από την κλειστή οικονομία.

Στο μεταξύ χώρες και περιοχές που πήραν ήπια μέτρα, και την οικονομία τους διέσωσαν και δεν τα πήγαν χειρότερα στο θέμα της υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν είχε υιοθετηθεί το lockdown πριν δούμε εικονίτσες από τη Γουαχάν. Βέβαια η Κίνα δεν είναι ηλίθια μια περιοχή υποτίθεται ότι έκλεισε, όχι την οικονομία της χώρας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail