Η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ στην Κατάνια και στο βάθος η καπνίζουσα Αίτνα!

Ξεκίνησε η άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ Dynamic Manta (DYMA21) τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας. Ως χώρα υποδοχής, η Ιταλία παρέχει υποστήριξη στο λιμάνι της Κατάνια, ναυτική βάση ελικοπτέρων στην Κατάνια, αεροπορική βάση στη Sigonella, καθώς και υλικοτεχνική υποστήριξη (επιχειρήσεις ανεφοδιασμού, ιατρική βοήθεια και διαμονή προσωπικού) από τη ναυτική βάση Augusta.

Συμμετέχουν οκτώ σύμμαχοι του ΝΑΤΟ: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες, με πέντε πλοία επιφανείας (FRA, GRC, ITA, SPA, TUR), πέντε υποβρύχια (GRC, ITA, TUR, ΗΠΑ), πέντε αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας (FRA, GER, GRE, ITA, ΗΠΑ) και ένα αεροπλανοφόρο από τη Γαλλία και τα πλοία υποστήριξής του από FRA, BEL, GRE και ΗΠΑ.

"Η δύναμη των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ βρίσκεται στις δομές διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνίας μας, οι οποίες μπορούν να ασκηθούν καλύτερα κατά τη διάρκεια ζωντανών ασκήσεων όπως η Dynamic Manta 2021. Η ανάπτυξη και η διατήρηση άρτια εκπαιδευμένων, έτοιμων δυνάμεων που ενσωματώνονται απρόσκοπτα είναι το θεμέλιο της συλλογικής μας αποτροπής και άμυνας. Αυτή η ζωντανή άσκηση θα καταδείξει επίσης περαιτέρω ότι ο COVID-19 δεν έχει αλλάξει την ανθεκτικότητα και την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ. Εκτιμώ την εξαιρετική υποστήριξη του ιταλικού Ναυτικού και της δύναμης που συνεισφέρουν οι υπόλοιπες χώρες για να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου με συλλογικό τρόπο", δήλωσε ο Αντιναύαρχος Keith Blount, Διοικητής της Συμμαχικής Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε μεταξύ άλλων τη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ και στο βάθος το ηφαίστειο της Αίτνα.










Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail