Βρώμικη εκστρατεία κατά της τρίτης και μόνης δημοκρατικής δύναμης στην τουρκική βουλή

Freepen.gr - Ο Αναπληρωτής Αρχηγός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας και φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος προσέβαλαν τους ψηφοφόρους του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας συκοφαντικής πίεσης προς το τρίτο κόμμα της βουλής της γειτονικής χώρας.

Όπως γράφει η duvarenglish.com, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΚΡ Mehmet Özhaseki και ο δημοσιογράφος Nedim Şener στόχευσαν άμεσα έξι εκατομμύρια ψηφοφόρους του HDP, με τον Özhaseki να τους καταδικάζει και τον τελευταίο να τους αποκαλεί "σφαίρες στα όπλα" του κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

"Ανάθεμα τις ψήφους τους! Ανάθεμα τις ψήφους τους!" δήλωσε ο Özhaseki κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επαρχία της Καισάρειας το Σάββατο.

"Το HDP δεν είπε ποτέ "ανάθεμα το PKK" στο Κοινοβούλιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να ενεργεί όπως οι εκπρόσωποί τους. Συμμετέχετε σε ακατάλληλες συμμαχίες για να λάβει ψήφους στις εκλογές. Ανάθεμα τις ψήφους σας. Πρέπει να τα λέμε αυτά με κάθε ευκαιρία", τόνισε αναφερόμενος στις συμμαχίες που σχηματίστηκαν μεταξύ της αντιπολίτευσης πριν από τις εκλογές.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα προπαγανδιστική εκστρατεία κατά του HDP μετά το θάνατο 13 Τούρκων υπηκόων, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών, αστυνομικών και μυστικών υπηρεσιών, που κρατούντο αιχμάλωτοι τα τελευταία χρόνια από το ΡΚΚ στο Gara του Βόρειου Ιράκ. Ωστόσο ήταν οι τουρκικοί βομβαρδισμοί εκείνοι που επέφεραν το θάνατο των ξεχασμένων για την Τουρκία αιχμαλώτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail