Ραγδαίες εξελίξεις στην Αρμενία - Οσμή πραξικοπήματος και παύση του Α/ΓΕΕΘΑ

Freepen.gr - Ο αρμενικός στρατός σε δήλωσή του απαιτεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Νικόλ Πασινιάν να παραιτηθεί. Ο Πασινιάν έπαυσε από τα καθήκοντά του τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων Onik Gasparyan. Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας σχολίασε τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στις 25 Φεβρουαρίου:

"Θεωρώ τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Καλώ όλους τους υποστηρικτές μας στην Πλατεία Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή. Σύντομα θα απευθυνθώ στο έθνος ζωντανά", δήλωσε στο Facebook, που στη συνέχεια ανέφερε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Πασινιάν μέσω Facebook κάλεσε τον στρατό να συνεχίσει να υπηρετεί την Αρμενία και να εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας. "Η συμμετοχή του στρατού στις πολιτικές διαδικασίες δεν είναι επιτρεπτή".

Ωστόσο πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά από το Υπουργείο Άμυνας στο Ερεβάν για την υποστήριξη των στρατιωτικών ενώ η αστυνομία του Ερεβάν διατάχθηκε να φέρει ενισχύσεις, να αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης και να προστατεύσει τα κτίρια των κρατικών θεσμών.

Τέλος ο επικεφαλής του Ναγκόρνο Καραμπάχ αρχές, Αραΐκ Αρουτιανιάν ζητά αυτοσυγκράτηση και από τα δύο μέρη προσφερόμενος να διαμεσολαβήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail