Η επίδειξη όπλων εγχώριας παραγωγής της Τουρκίας στην περιοχή

Freepen.gr - Το εξοπλιστικό ράλι της Τουρκίας σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα έχει δεσμευθεί να διορθώσει τις σχέσεις της με τις δυτικές χώρες θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα, ωθώντας τους αντιπάλους της να αναζητήσουν νέες συμφωνίες όπλων.

Ο πυραύλος Bora, ένας κινητός πυραύλος με στερεά καύσιμα που βασίζεται στον βαλλιστικό πυραύλο μικρής εμβέλειας της Κίνας B-611, είναι ένα παράδειγμα προβολής μυϊκής ισχύος της Τουρκίας που επηρεάζει την περιοχή.

"Ο εγχώρια παραγόμενος τακτικός βαλλιστικός πυραύλος BORA της Τουρκίας έπληξε επιτυχώς τον στόχο του αφού χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πραγματική μάχη στο πλαίσιο της επιχείρησης Claw στο βόρειο Ιράκ", ανέφερε η φιλοκυβερνητική Εφημερίδα Yeni Şafak.

Η Τουρκία παράγει πυραύλους Bora, όπου οι Τούρκοι μηχανικοί έχουν βελτιώσει τον κινεζικό σχεδιασμό. Η Τουρκία επιδιώκει επίσης να εξάγει τον τακτικό βαλλιστικό πυραύλο.

Η Τουρκία θεωρεί τους βαλλιστικούς πυραύλους απαραίτητους σε μια περιοχή φορτωμένη με πυραύλους και καθεστώτα που δεν είναι φιλικά προς την Άγκυρα, σύμφωνα με τον Μάικλ National Interest.

"Το κατώφλι της Μέσης Ανατολής της Τουρκίας εδώ και καιρό μαστίζεται από αγώνα εξοπλισμών για βαλλιστικούς πυραύλους και όπλα μαζικής καταστροφής", ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. "Η Συρία και το Ιράν είναι τρομεροί πολλαπλασιαστές πυραύλων από αυτή την άποψη".

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα βρίσκεται εντός της εμβέλειας του Bora. "Αυτό εγείρει την προοπτική ενός αγώνα εξοπλισμών του Αιγαίου εάν η Ελλάδα αισθάνεται υποχρεωμένη να αποκτήσει νέα όπλα εναντίον της παραδοσιακής αντίπαλής της Τουρκίας", πρόσθεσε ο Πεκ.

Η Τουρκία περιβάλλεται από σώματα πυραύλων σε όλη την Κριμαία και την Αρμενία, είπε ο Πεκ, προσθέτοντας ότι "ενώ οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έχουν θερμανθεί, η Άγκυρα εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψη τον Κολοσσό στα βόρεια σύνορά της, καθώς και την Αρμενία και τους πυραύλους Iskander που παρέχονται από τη Ρωσία."’

Εν τω μεταξύ, η φιλοκυβερνητική Εφημερίδα Σαμπάχ την Παρασκευή ανέφερε ότι η Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας να αναστείλει την πώληση έξι γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία,.

"Η Αθήνα έχει πλήρη επίγνωση της αυξανόμενης ναυτικής δύναμης της Τουρκίας και της αυξημένης προθυμίας να διακυβεύσει πιο βίαια και επιθετικά τις αξιώσεις της για τα αμφισβητούμενα ύδατα και φυσικούς πόρους", έγραψε ο αναλυτής Πολ Ίντον στο Forbes την Παρασκευή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail