Μικροσκοπικά σπίτια: η νέα τάση του τουρισμού της Τουρκίας

Ozan KOSE AFP
Freepen.gr - Η τουρκική βιομηχανία φιλοξενίας έχει στρέψει την προσοχή της σε μικροσκοπικά σπίτια, καθώς η πανδημία κοροναϊού κατέστρεψε τον τουρισμό και ο φόβος των ταξιδιωτών για πλήθη και μεγάλα ξενοδοχεία αυξήθηκε, ανέφερε το France 24 την Τετάρτη.

Ο κατασκευαστής μικροσκοπικών σπιτιών YAKO Group είδε τις παραγγελίες πελατών να αυξάνονται 20 φορές το 2020 από το προηγούμενο έτος μετά τη λήψη "σποραδικών παραγγελιών" όταν εισήγαγαν την ιδέα πριν από τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Galip Ölmez.

Τα σπίτια είναι "το μέλλον του τουρισμού στην Τουρκία", είπε.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για τα σπίτια προέρχεται από τουριστικούς επενδυτές που επιθυμούν να δημιουργήσουν δομές κάμπινγκ, δήλωσε ο αρχιτέκτονας Pelin Düştegör. Η εταιρεία της Casa Lokomotif έλαβε 4.500 παραγγελίες το μήνα το 2020 σε σύγκριση με 250 σε όλο το 2019", δήλωσε στην Agence France-Presse.

Τα μικροσκοπικά σπίτια είναι μια χαμηλή επενδυτική επιλογή που μπορεί να αποφέρει ένα κέρδος μέσα σε 3,5 χρόνια, πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την κατασκευή ή τη διατήρηση ενός ξενοδοχείου, δήλωσε ο Düştegör. Είπε ότι ξοδεύει επίσης λίγες μέρες της εβδομάδας στο δικό της μικροσκοπικό σπίτι σε μια μικρή πόλη δίπλα στη θάλασσα του Μαρμαρά κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

"Οι άνθρωποι θα θέλουν να παραμείνουν στη φύση σε μικρές ομάδες και όχι σε ξενοδοχείο 500 ατόμων", δήλωσε ο Çağlar Gökgün, ο οποίος νοικιάζει το μικροσκοπικό σπίτι του σταθμευμένο σε έναν αμπελώνα του Αιγαίου. "Κανείς δεν θα θέλει να περιμένει στην ουρά για έναν ανοιχτό μπουφέ.”

Τα μικροσκοπικά σπίτια πωλούνται για $ 17.000 έως $ 30.000 στην Τουρκία, ενώ ένα φτηνό διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία στις φτωχότερες περιοχές της Κωνσταντινούπολης, όχι πολύ μεγαλύτερο από ένα μικροσκοπικό σπίτι, μπορεί να αγοραστεί για $ 25.000 και ένα υπερσύγχρονο διαμέρισμα σε μια κεντρική γειτονιά μπορεί να κοστίσει έως και 11 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα ακινήτων sahibinden.com.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail