Εντυπωσιακές εικόνες από την ανέγερση της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας της Αιγύπτου

Freepen.gr - Η Νέα Διοικητική Πρωτεύουσα ή αλλιώς New Administrative Capital (NAC) είναι ένα έργο μεγάλης κλίμακας στην Αίγυπτο που βρίσκεται υπό κατασκευή από το 2015. Ανακοινώθηκε από τον τότε Αιγύπτιο υπουργό στέγασης, Μουσταφά Μαντμπούλι στο Συνέδριο Οικονομικής Ανάπτυξης της Αιγύπτου στις 13 Μαρτίου 2015. 

Η New Capital θεωρείται ένα από τα βασικά προγράμματα και τα έργα για την οικονομική ανάπτυξη, η οποία αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης πρωτοβουλίας που ονομάζεται Egypt Vision 2030. Η New Administrative Capital θα περιλαμβάνεται και ως σταθμός στο μεγάλο έργο που έχει ανατεθεί στη γερμανική Ζίμενς για τη δημιουργία δικτύου σιδηροδρόμων που θα συνδέουν την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο και παρουσιάσαμε πρόσφατα στη Freepen.gr

Η New Capital θα βρίσκεται 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου και λίγο έξω από τη δεύτερη μεγαλύτερη Περιφερειακή Οδό του Καΐρου, σε μια επί του παρόντος σε μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένη περιοχή στα μισά του δρόμου προς το λιμάνι της πόλης του Σουέζ. 

Σύμφωνα με τα σχέδια, η πόλη θα γίνει η νέα διοικητική και οικονομική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, στεγάζοντας τα κύρια κυβερνητικά τμήματα και υπουργεία, καθώς και ξένες πρεσβείες. Σε 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα (270 τετραγωνικά μίλια) συνολικής έκτασης, θα έχει πληθυσμό 6,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, αν και εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ανέλθει σε επτά εκατομμύρια.

Ένας σημαντικός λόγος για την ανέγερση της New Administrative Capital ήταν η ανακούφιση της συμφόρησης στο Κάιρο, το οποίο είναι ήδη μία από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις του κόσμου, με τον πληθυσμό του να αναμένεται να διπλασιαστεί τις επόμενες δεκαετίες, που ήδη σήμερα είναι κοντά στα 20 εκ.

Ο αμυντικός αναλυτής, Μαχμούντ Γκαμάλ ανήρτησε στο Twitter μερικές εντυπωσιακές εικόνες από τα έργα στη New Administrative Capital που φαίνεται πως έχουν προχωρήσει σημαντικά αλλά και τα σχέδια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη Γερουσία, Ολυμπιακή Πόλη, νέο αεροδρόμιο, κτίρια των ΕΔ.



































Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail