Αποσυντίθεται το πολιτικό σύστημα και οι εθνικές μας θέσεις - Κρύβονται τα ελληνοτουρκικά στις πίσω σελίδες

ZenJoe / Pixabay
Οι ελληνοτουρκικές “σχέσεις” έχουν, εδώ και λίγο καιρό, περιοριστεί στις πίσω σελίδες της επικαιρότητας. “Κανονικότητα” και οι έρευνες του “Τσεσμέ” Αυτό εκτιμά μιλώντας σήμερα στον 98.4 μεταξύ άλλων ο καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας και συγγραφέας Γιώργος Μαργαρίτης. 

Η “κανονικότητα” επελαύνει και στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Στην εδώ περίπτωση τις προδιαγραφές τις έχει υπαγορεύσει η πολύμηνη κυριαρχική παρουσία του Oruc Reis και του συνοδού του στόλου στις νοτιο-ανατολικές θαλάσσιες ζώνες, έξι μίλια πέρα από τις ελληνικές ακτές. 

Με βάση αυτές τις προδιαγραφές το ερευνητικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού “Τσεσμέ” ξεκίνησε πολυήμερες έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο, με συνοδεία φρεγάτας, έτσι ώστε να καταστεί η παρουσία του πιο “νόμιμη” και πιο “ειρηνική”. Τα όσα συμβαίνουν δεν διατάραξαν ούτε στο ελάχιστο την μακαριότητα της ελληνικής πλευράς. 

Οι περίφημες διερευνητικές δεν διακόπηκαν, καθώς ο Μάρτιος πλησιάζει, ενώ δεν υπήρξε καμία αντίδραση στην τουρκική “διαφωτιστική” ανακοίνωση ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την «αποσυμπίεση της έντασης» στο Αιγαίο, στο πλαίσιο των μηχανισμών του ΝΑΤΟ. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail