Ξεκίνησε η …απόσυρση από τη δημοσιότητα της υπουργού Πολιτισμού;

Τι σηματοδοτεί η απουσία της Λίνας Μενδώνη από τα έδρανα της Βουλής. Η πρώτη προγραμματισμένη δημόσια εμφάνισή της με τον πρωθυπουργό και οι «δύσκολες σχέσεις» της με τον υφυπουργό Νίκο Γιατρωμανωλάκη.

Aπό: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Η απουσία της Λίνας Μενδώνη από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής κατά τη συζήτηση που προκάλεσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων έδειξε πόσο δύσκολη θα είναι τελικά η παραμονή της στην κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο Λιγνάδη.

Είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός δεν ήθελε τη Λίνα Μενδώνη στα έδρανα του υπουργικού ώστε να μην μονοπωλήσει τη συζήτηση το θέμα Λιγνάδη, αλλά να περιστραφεί γύρω από την «ποιότητα της δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου», ώστε να αλλάξει το γήπεδο που τόσο δύσκολο ήταν για την κυβέρνηση. Σε κάθε δυσκολία, όμως, που θα υπάρξει από εδώ και στο εξής, η υπουργός Πολιτισμού θα βγαίνει από το κάδρο;

Όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα. Μέχρι τώρα υπάρχει προγραμματισμένη η εκδήλωση για τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης, στις 24 Μαρτίου, που εντάσσεται στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Τα εγκαίνια θα γίνουν κανονικά από τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα έχει δίπλα του την υπουργό Πολιτισμού.

Το πρόβλημα, πάντως, επιτείνει η σχέση της υπουργού Πολιτισμού με τον υφυπουργό της Νίκο Γιατρωμανωλάκη, οι οποίες, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, είναι –για να το πούμε κομψά- «ιδιαίτερα δύσκολη». Η δε κατάσταση καθίσταται περισσότερο δύσκολη από τη σκληρή αντιπαράθεση του κόσμου του πολιτισμού με την αρμόδια υπουργού, που μεταφέρεται τώρα και με τον πρωθυπουργό. Έναν πρωθυπουργό που θα παίρνει πάνω του κάθε λάθος που θα γίνεται στο υπουργείο Πολιτισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail