Πολυεθνικός ασφαλιστικός γίγαντας τα μαζεύει και φεύγει από την Τουρκία

Freepen.gr - Ο διεθνής ασφαλιστικός γίγαντας Aviva έχει γίνει η τελευταία ξένη εταιρεία που εγκαταλείπει την Τουρκία.

Η βρετανική εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει το 40% των μετοχών της σε κοινοπραξία στην Τουρκία για 122 εκατομμύρια λίρες (173 εκατομμύρια δολάρια). Η Ageas Insurance, η οποία διαθέτει μονάδα στην Τουρκία, αναμένεται να αγοράσει τις μετοχές σε συμφωνία που θα κλείσει αργότερα αυτό το έτος, ανέφερε το Reuters την Τετάρτη.

Η Aviva επιλέγει να αποχωρήσει από την Τουρκία ως μέρος ενός διεθνούς σχεδίου αναδιάρθρωσης, ακολουθώντας εταιρείες όπως η Citigroup και η UniCredit στην πώληση ή τη μείωση των μεριδίων τους. Η HSBC εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Τουρκία εάν μπορεί να βρει έναν τοπικό αγοραστή, ανέφερε στις αρχές του περασμένου έτους.

Οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Τουρκίας έχουν βρει το επιχειρηματικό περιβάλλον πιο δύσκολο λόγω των ζημιών για τη λίρα έναντι ξένων νομισμάτων, της οικονομικής αστάθειας και της αυξανόμενης πολιτικής παρέμβασης στον τομέα. Οι κρατικές τράπεζες και οι ασφαλιστές, υποστηριζόμενες από κυβερνητικά κεφάλαια, προσπάθησαν επίσης να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους με φθηνά δάνεια και εκπτώσεις.

Τελευταία ήταν η Volkswagen AG που ακύρωσε τα σχέδια για τη δημιουργία εργοστασίου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, επικαλούμενη τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 επιλέγοντας να δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής στη Σλοβακία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail