Αντώναρος: Ο Κυριάκος να πάει ως το τέλος με Αδωνι, Χαρδαλιά, Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη!

Διαβάζω σήμερα στα μέσα ενημέρωσης: “Να παραιτηθεί η Μενδώνη”, γράφουν πολλοί γιατί τη θεωρούν (και μεταξύ μας: είναι) υπεύθυνη για το αλαλούμ στο Εθνικό Θέατρο. Α όλα κι όλα. Λυπάμαι. Αλλά διαφωνώ κάθετα.

Ευάγγελος Αντώναρος

Η συνεχώς κακότροπη, αγέλαστη (και κατά την άποψη μου κακόγουστη) Υπουργός Πολιτισμού ΠΡΕΠΕΙ να μείνει στη θέση της. Εκεί όπου την όρισε από το πολιτικό πουθενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άκου εκεί να παραιτηθεί…Πρέπει να συνεχίσει να κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη. Να πατάει τη μια μπανανόφλουδα μετά την άλλη. Να μη βγαίνει στο τηλέφωνο σε κανένα από τους φορείς που έχουν σχέση με το Υπουργείο της. Να εκδίδει ανακοινώσεις (κακογραμμένες μεταξυ μας) που αναιρεί η μια την άλλη.

Αν παραιτηθεί η Μενδώνη — η οποιαδήποτε Μενδώνη — πως θα έχουμε καταιγιστικές αποδείξεις ότι ο πρωθυπουργός της ανεμελιάς και της ανικανότητας δεν μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο.
Όταν στις αρχές του έτους έγινε ο περιπόθητος ανασχηματισμός, δεχθηκα εκείνο το βράδυ πολλά τηλεφωνήματα: “Θα είσαι στεναχωρημένος που δεν έφαγε τον ΑδωνΙ”, μου είπαν οι περισσότεροι. Έκαναν λάθος. Εγώ ήμουνα ευτυχής και πετούσα από τη χαρά μου που ο ανεκδιήγητος υπουργός και — μην το ξεχνάμε — αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας — είχε μείνει στη θέση του.

Ο Μητσοτάκης είχε πάρει αυτή την απόφαση για έναν από τους εξής δυό λόγους: Η ότι τον θεωρεί καλό υπουργό που του κάνει λάντζα, άρα δεν έχει λόγο να τον απομακρύνει. Η — και για μένα αυτή είναι η πιθανότερη εκδοχή — η τύχη του ενός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με του άλλου. Άρα ο πρωθυπουργός — ίσως να υπάρχουν και σχετικές γραπτές δεσμεύσεις όπως ακούω — δεν τολμά να αγγίξει τον τηλεπωλητή των νανογιλέκων .

Έτσι τον λούζεται — όπως λέει ο λαός μας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τότε αρκετές φορές. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να τιθασσεύσει τον εαυτό του. Παθαίνει τηλεοπτική λογοδιάρροια. Ανακατεύεται σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητας του — και πολλά δεν τα ξέρει κιόλας. Θέλει να γίνει αρεστός σε κατηγορίες συμπολιτών μας και σε ομάδες συμφερόντων προφανώς για να “εξασφαλίσει” την υποτιθέμενη δημοφιλία του. Ίσως και να φταίει ότι ο Μητσοτάκης — μην μπορώντας να τον απομακρύνει και να του αφαιρέσει τον βαρύγδουπο τίτλο του— τον έχει αφήσει χωρίς αρμοδιότητες. Άντε να κόβει καμμία βόλτα στην Ερμού του έχει μείνει και να προβληματίζεται τι θα γίνει του Αγίου Βαλεντίνου αν ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να αγοράσει λουλούδια για την αγαπημένη του. Λίγο το χεις;

Ένας πρωθυπουργός πορεύεται πάντα με αυτούς που έχει επιλέξει Ο ΊΔΙΟΣ. Κι όπως ο ίδιος καρπώνεται τις όποιες επιτυχίες των επιλογών του έτσι έχει και την ευθύνη για όσα κάνουν, όσα λένε η όσα παραλείπουν να κάνουν οι υφιστάμενοι του. Ειδικά μάλιστα σ’ ένα σύστημα τόσο πρωθυπουργικοκεντρικό όσο το σημερινό. Τίποτε δεν αποφασίζεται, κανείς υπουργός δεν μπορεί να προσλάβει ούτε ένα ειδικό γραμματέα αν δεν αποφασίσει το κονκλάβιο του Μαξίμου (δεν χρειάζονται ονόματα, όλοι τα ξέρουμε). Κι όλα πανε για τελική έγκριση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι όσους ο ίδιος συμβουλεύεται κατ΄ίδιαν (γιατί φαντάζομαι θα υπάρχουν και κάνα δυο από δαύτους — για δυό τουλάχιστον εγώ ξέρω ποιοι είναι)

Οσο λοιπόν ένας πρωθυπουργός — όπως καλή ώρα ο σημερινός — κοκορεύεται
() πως όλα πάνε καλά,
() πως ο εμβολιασμός (αντίθετα με όσα λένε στην Ευρώπη) είναι success story,
() πως οι Έλληνες μικροεπιχειρηματίες αποζημιώνονται για τη χασούρα από τον κορωνοιό,
() πως ο τουρισμός θα εκτοξευθεί φέτος το καλοκαίρι (κι ας έχουν σχεδόν μηδέν κρατήσεις τα ξενοδοχεία),
() πως η ελληνική οικονομία θα απογειωθεί( δεν μας λέει βέβαια σε πόσα χρόνια)
Εγώ λοιπόν θέλω να συνεχίσει να πορεύεται με την Μενδώνη και τον Άδωνι, με τον Γεραπετρίτη και τον Χαρδαλιά, την Κεραμέως και τον Χρυσοχοΐδη κι όλους αυτούς τους τύπους που τους ξέθαψε από την αφάνεια. Να τον συνοδεύουν και το υπόλοιπο της πολιτικης του διαδρομής — όση κι αν του έχει μείνει. Σιγά μην τους εγκαταλείψει. Ούτε τα κότσια έχει ούτε και την ευθυκρισία για να καταλάβει πως η συμπόρευση μαζί τους αποδεικνύουν την πλήρη δική του ανεπάρκεια. Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο περίτρανα. Ο κόσμος τους έχει πάρει είδηση. Και στο ψιλό. Με οργή που φουντώνει. Κυρίως μάλιστα πολλοί από αυτούς που τους κορόιδεψε και τον ψήφισαν.

Με Μενδώνη και Αδωνι λοιπόν μέχρι το πικρό τέλος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail