Η Γαλλία ξεκινά τη ναυπήγηση τεσσάρων υποβρυχίων πυρηνικών πυραύλων τρίτης γενιάς!

φωτο Naval Group
Freepen.gr - Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι η Γαλλίδα υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φλοράνς Παρλί ανακοίνωσε στο κέντρο τεχνικής υδροδυναμικής την εκκίνηση του προγράμματος για την ανάπτυξη υποβρυχίων βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων τρίτης γενεάς.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για τη Naval Group η οποία είναι κορυφαία ναυπηγική βιομηχανία της Γαλλίας ενώ το πρώτο υποβρύχιο της συγκεκριμένης κατηγορίας αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2035. Άλλα τρία υποβρύχια της ίδιας κλάσης θα παραδίδονται στο γαλλικό ναυτικό κάθε πέντε χρόνια.

Ο επικεφαλής της  Naval Group, Pierre-Eric Pommellet δήλωσε ότι η εταιρεία είναι περήφανη που θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες, τις ικανότητες και τις βιομηχανικές της υποδομές στην υπηρεσία της Γαλλικής πυρηνικής αποτροπής.

Τα συγκεκριμένα σκάφη αναμένεται να υπηρετήσουν το γαλλικό ναυτικό μέχρι το μακρινό 2090 και να αντικαταστήσουν τα σημερινά υποβρύχια πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων δεύτερης γενιάς τα οποία σιγά-σιγά θα αρχίσουν να αποσύρονται ανάμεσα στο 2030 και το 2040.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail