Τράγκας: Αποδείχθηκε στην πράξη ότι αυτός ο πρωθυπουργός θεωρεί μικρότερο πολιτικό κόστος την οικονομική αποτέφρωση της χώρας

Δεν γνωρίζω πόσο προστατεύουν τα lockdown την ανθρώπινη ζωή από τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του, ούτε φαντάζομαι ότι μπορεί να εκτιμήσει κάποιος πόσοι θα σωθούνε από τα ακραία μέτρα. Ωστόσο, θεωρώ σίγουρο ότι θα πεθάνουν χιλιάδες Έλληνες από αναξιοπρεπή διαβίωση, από οικονομικό μαρασμό και από γενική θλίψη για την ένδεια των οικογενειών τους. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι αυτός ο πρωθυπουργός θεωρεί μικρότερο πολιτικό κόστος την οικονομική αποτέφρωση της χώρας, και εκτιμά ότι, όταν αποκτηθεί ανοσία αγέλης, η εθνική οικονομία και η συνθλιβόμενη κοινωνία θα ανακάμψουν ως δια μαγείας!

Από: crashonline.gr

Έχει πλήρη άγνοια οικονομικών και χαρακτηρίζεται από πλήρη απανθρωπιά και τυφλότητα για όσα συμβαίνουν γύρω του. Θα έλεγα ότι ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου αντιμετωπίζει τις ακρότητες και τους κανιβαλισμούς του κυρίου Μητσοτάκη με σχετική ηπιότητα, ανεκτικότητα και συγκατάβαση. Η κριτική είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά γίνεται πασπαλισμένη με την άχνη πολιτικής διακριτικότητας και αποφυγής φραστικών επιθέσεων εναντίον του πρωταγωνιστή της μεγαλύτερης οικονομικής βύθισης από την ημέρα που εισήλθαμε στο μνημόνιο και την πλήρη οικονομική κατοχή.

Απόλυτη παράκρουση και παραλογισμός επικρατεί στην ενημέρωση εκατομμυρίων Ελλήνων οι οποίοι δέχονται καθημερινά εν ψυχρώ «πυροβολισμούς» από τα ακραία μέτρα, που επιμηκύνουν την απραξία τους και τον αφανισμό των περιουσιακών τους στοιχείων. Ακούνε από τους «λαμπερούς» παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων πόσο ακόμη θα είναι άνεργοι και πόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να ανοίξουν πάλι τα μαγαζιά ή οι επιχειρήσεις που δούλευαν.

Ένα απέραντο παραβάν σεξουαλικών παρενοχλήσεων έχει σκεπάσει την ισοπεδωμένη περιοχή. Ιστορίες που συνέβησαν πριν από 15, 20 και 30 χρόνια καταγγέλλονται και δημιουργούν ένα κύμα μιμητισμού που τρέφει την περιέργεια, τη σκανδαλοθηρία και αποσπά όσο είναι δυνατόν τη σκέψη από τον εφιάλτη που ζούμε.

Πού και πού παρεισφρέει η επώδυνη πραγματικότητα με το περιστατικό μιας 80χρονης που δέχεται πρόστιμο 300 ευρώ από ένα κράτος και μια κυβέρνηση που δεν έσκυψε ποτέ πάνω στην ένδειά της και που δεν έμαθε ποτέ τις οικογενειακές απώλειές της, παρά μόνο όταν η γιαγιά ξέσπασε μετά το πρόστιμο των 300 ευρώ που επέβαλε ο αστυνομικός. Ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν αποσυρθεί από το δημόσιο βίο της χώρας, θα συνοδεύεται δυστυχώς από τη σκιά τέτοιων περιστατικών, γιατί δεν φρόντισε επιβάλλοντας το δίκαιο του «κορονοσερίφη» να εξηγήσει στους αστυνομικούς του ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα στους δυστυχισμένους, τους οικονομικά νεκρούς και εκείνους που εξαφάνισε από το χάρτη η ανύπαρκτη ανθρωπιά της «Αγίας οικογένειας» και του εκπροσώπου της. Η υπόθεση της 80χρονης στη Λαμία αποδεικνύει ότι η ενημέρωση στην Ελλάδα αποκρύβει τα βασικά γεγονότα και επιχειρεί να αποπροσανατολίσει έναν ολόκληρο λαό από τις ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης και των στηριγμάτων της.

Πάμε λοιπόν ξανά σε lockdown, ενώ γύρω μας ακούγονται οιμωγές χιλιάδων εμπόρων που φωνάζουν ότι έχουν μείνει απούλητα όλα τα προϊόντα τους και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ούτε με τα αντίδωρα ούτε με τις υποσχέσεις που εξαγγέλλουν τα κανάλια. Όπως ακούσαμε από τα χείλη του κυρίου πρωθυπουργού, τα νέα αυστηρότερα μέτρα που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, λήφθηκαν για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έκρηξης κρουσμάτων λόγω αυξημένου ιικού φορτίου στην Αττική. Έτσι συμπληρώνεται ένα έτος εκτεταμένης οικονομικής καταστροφής.

Οι καθοδηγούμενοι και πληρωμένοι δημοσιογράφοι αποφεύγουν να μιλήσουν για το μέγεθος και τη συσσώρευση του οικονομικού χρέους. Η συζήτηση και η ενημέρωση στα κανάλια περιορίζεται στα διαγγέλματα του Μητσοτάκη και στις εισηγήσεις του Κικίλια. Και στη μια ώρα του δελτίου ειδήσεων είναι ζήτημα αν παρεισφρέει ένα λεπτό από τις κραυγές του αγριεμένου πλήθους. Οι εικόνες της περιφέρειας, των πόλεων και των χωριών αλλά και της Αθήνας που επενδύουν τον τηλεοπτικό λόγο, δείχνουν πόση οικονομική κατάντια, πόση δυστυχία, πόση φτώχεια κατακλύζει τις πόλεις και τα χωριά. Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι και διακατέχονται από μελαγχολία. Φαίνεται στα μάτια τους, ακόμη και όταν φοράνε μάσκες. Τα ρούχα των περισσοτέρων είναι παλιά και πρόχειρα. Σε μερικές περιοχές οι άνθρωποι δείχνουν όπως οι Αλβανοί μιας προηγούμενης περιόδου.

Οι δρόμοι είναι άδειοι. Τα μαγαζιά είναι κλειστά. Η πρόσοψη των εμπορικών είναι ακάθαρτη λόγω του πολύμηνου κλεισίματος. Οι άνθρωποι που περπατάνε, οι νεαροί, οι ηλικιωμένοι, είναι σκιές, φιγούρες σε πόλεις του μέλλοντος. Εικόνες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όλη την ημέρα ακούγονται παραγγέλματα. Προσταγές. Απαγορεύσεις. Η προστασία κατά του ιού έχει καταργήσει όχι μόνο τα ατομικά δικαιώματα αλλά και κάθε έννοια κοινωνικής ευγένειας και πολιτισμού. Ο πολιτικός λόγος είναι μεστός πια από αυταρχισμό και επιβολή.

Τα παιδιά δεν σπουδάζουν. Δεν μαθαίνουν γράμματα. Επομένως έχουν κενά γνώσης που δεν πρόκειται να καλυφθούν εύκολα. Πολλοί θέλουν να αυτοκτονήσουν ή να μεταναστεύσουν. Αυτό λένε οι έρευνες των ψυχιάτρων και των καθηγητών της ιατρικής.

Δεν υπάρχει πολιτισμός. Οι καλλιτέχνες δεν ασχολούνται με παραστάσεις ή συναυλίες. Επιδίδονται σε καταγγελίες για πράγματα που έγιναν πριν από πολλά χρόνια. Όπως έχετε παρατηρήσει, αποφεύγω να ασχοληθώ με αυτά τα πράγματα, γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να δολοφονήσω προσωπικότητες και ότι μπορεί να ισοπεδώσω οικογένειες για πράγματα που όχι μόνο έχουν παραγραφεί νομικά, αλλά και γιατί δεν αποδεικνύονται. Γιατί στην εκάστοτε περίπτωση, όπως λέει η νομική επιστήμη, εις μάρτυς ουδείς μάρτυς!

Είναι καταδικαστέα η πράξη της σεξουαλικής παρενόχλησης λόγο εξουσίας. Σίγουρα υπάρχουν πολλά αληθή σε αυτά που καταγγέλλονται, αλλά, όπως και να το κάνουμε, τόσο ο χώρος του θεάματος όσο και άλλοι χώροι εμφανίζουν ιδιαίτερες και ιδιότυπες συνθήκες, αφού ωραίες γυναίκες ή ωραίοι άνδρες, ταλαντούχοι και μη θέλουν να ανέβουν ψηλά. Το κακό είναι ότι όλες αυτές οι καταγγελίες, είτε είναι αληθινές είτε όχι, έχουν σκεπαστεί από τη σκόνη του χρόνου.

Από χθες η εκπομπή μου έπαψε να μεταδίδεται από το FocusFM της Θεσσαλονίκης το οποίον ελέγχει ο κύριος Κυριάκος Βελόπουλος. Μόλις ανακοίνωσα ότι πρόκειται να κατέβω στις επόμενες εκλογές, μόλις είπα ότι το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων δραστηριοποιείται πλέον σε όλη τη χώρα, ο κύριος Βελόπουλος έδωσε εντολή να πάψουν να μεταδίδονται οι απόψεις και οι αναλύσεις μου από τον σταθμό που ελέγχει. Έως ένα σημείο είναι λογικό και αναμενόμενο. Οι θέσεις μου ενδεχομένως βόλευαν την πολιτική του έως τη στιγμή που δημοσιοποίησα τις προθέσεις μου. Είναι περίεργο που πιστεύει ότι έχουμε ταυτόσημες θέσεις. Είναι περίεργο που πιστεύει ότι αλιεύω στα νερά του. Είναι υπερβολικό να εκτιμά ότι έχω τις ίδιες θέσεις με κάποιον που ξεκίνησε από την άκρα δεξιά, και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη στον οποίον προηγουμένως προσευχόταν. Όπως και να έχει, οφείλω να ευχαριστήσω το Focus για τη φιλοξενία των εκπομπών μου. Και τον κύριο Βελόπουλο.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.