Τουρκικές και πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες ετοιμάζουν επίθεση κατά των χωρών του Φόρουμ Φιλίας - Το σχέδιό τους

Freepen.gr - Οι τουρκικές και πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνεργάζονται για να ελέγξουν τα τουρκικά ΜΜΕ και άλλες προσπάθειες για να ενσπείρουν δυσπιστία σχετικά με το Φόρουμ Φιλίας και τις χώρες μέλη του, ανέφερε το Σάββατο το greekcitytimes.com και ο Paul Antonopoulos.

Η Τουρκία δημιουργεί προπαγανδιστικό στρατό αντικαθιστώντας τους δυτικούς δημοσιογράφους στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TRT World και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με Πακιστανούς και Ινδούς από το Κασμίρ, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο έκθεση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Ερευνών ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Σπουδών (RIEAS) που εδρεύει στην Αθήνα.

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση του Φόρουμ Φιλίας στην Αθήνα στις 11 Φεβρουαρίου με στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, της υγειονομικής περίθαλψης, της ενέργειας και της περιβαλλοντικής προστασίας για την περιοχή από την Ανατολική Μεσόγειο έως τον Περσικό Κόλπο.

"Τα ελληνικά όνειρα μιας αντι-τουρκικής Συμμαχίας θα μετατραπούν σε εφιάλτη", δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ömer Çelik.

"Διαπιστώθηκε ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT συνεργαζόταν επιθετικά με την πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών ISI για να δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο προπαγάνδας, με επίκεντρο το TRT World και την υπηρεσία Anadolu", ανέφερε ο RIEAS στην έκθεσή του.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι η TRT World στρατολόγησε τουλάχιστον 50 Πακιστανούς και περισσότερους από δώδεκα Ινδούς του Κασμίρ, ανέφερε. Το νέο καθήκον που έχει ανατεθεί σε αυτή την ομάδα δημοσιογράφων είναι να "επιτίθεται στις χώρες του Φόρουμ Φιλίας", ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail