Μαύρα τα μαντάτα: Καταιγίδα λουκέτων θα φέρει η νέα καραντίνα

-Θα είναι η χαριστική βολή για χιλιάδες επιχειρήσεις

Ανάστατος είναι ο εμπορικός κόσμος εν όψει και νέας καραντίνας, η οποία θα φέρει νέα καταιγίδα λουκέτων, που θα είναι η χαριστική βολή για χιλιάδες επιχειρήσεις και θα σημάνει την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.

Από: Το Παρόν

Ο τζίρος των έντεκα ημερών που λειτουργούν τα φυσικά καταστήματα κάθε άλλο παρά θα καλύψει τις απώλειες και τις υποχρεώσεις που έχουν μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις, παρά τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του δεύτερου lockdown.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργου Καρανίκα, κατά τις πρώτες δέκα μέρες της επαναλειτουργίας των φυσικών καταστημάτων ο τζίρος ήταν περίπου στο 50% της περσινής περιόδου. Στην περίπτωση νέου lockdown, τα λουκέτα θα εμφανιστούν μαζικά από τον Απρίλιο και μετά και θα είναι πολύ περισσότερα το καλοκαίρι εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης εκτιμά ότι σε περίπτωση τρίτου lockdown κινδυνεύει να καταλήξει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις.

Τα… λύτρα του λουκέτου…
…που μπήκε λόγω καραντίνας άρχισε να καταβάλλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πέμπτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε 361.888 επιχειρήσεις, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Μια γεύση του… ύψους του λουκέτου σάς δίνουμε παρακάτω:
• Οι επιχειρήσεις εστιατορίων ανέρχονται σε 24.534 και το μέσο ποσό είναι 4.592 ευρώ. Οι δικαιούχοι εκτροφείς αιγοπροβάτων είναι 14.280 και το ποσό 1.043 ευρώ. Οι εκμεταλλευτές ταξί είναι 16.264 και θα πάρουν από 1.192 ευρώ. Τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων ανέρχονται σε 2.495 και θα εισπράξουν από 8.690 ευρώ. Τα ξενοδοχεία είναι 5.510 και θα πάρουν από 15.900 ευρώ, ενώ οι 19 αεροπορικές επιχειρήσεις μεταφοράς επιβατών θα πάρουν από 50.472 ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail