Οι Τούρκοι βγάζουν το στόλο στο Αιγαίο για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και προκαλούν με δεκάδες παραβιάσεις

 

Καταγράφηκε μία εικονική αερομαχία, ενώ δύο αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Την ίδια ώρα ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχώρησαν οι Τούρκοι την ώρα που ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με τη συμμετοχή μεγάλο μέρος του στόλου της γείτονος.

Από: newpost.gr

Σε αυτό το πλαίσιο, δύο μαχητικά F-16 και δύο κατασκοπευτικά ATR 72 προχώρησαν σε 30 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τρεις παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.Καταγράφηκε μία εικονική αερομαχία, ενώ δύο αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Η «Γαλάζια Πατρίδα»

Στη «Γαλάζια Πατρίδα» πρόκειται να συμμετάσχει σχεδόν το σύνολο του τουρκικού στόλου, ένας μεγάλος αριθμός μαχητικών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών καθώς και μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, στην εν λόγω άσκηση πρόκειται να λάβουν μέρος 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 12 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV’s) αλλά και αποβατικές, αμφίβιες και υποβρύχιες δυνάμεις. Η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει με 27 F-16, F-4 Φάντομ, Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας και ιπτάμενα ραντάρ, ενώ θα συμμετάσχουν και δυνάμεις από την Στρατοχωροφυλακή και το Λιμενικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail