Ο Τούρκος καπετάνιος φουμάρει το ναργιλέ του γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τα ηχητικά μηνύματα της Ελληνικής πλευράς

Μπήκα το πρωί στην πλατφόρμα marine traffic που δείχνει την πορεία των πλοίων σε πραγματικό χρόνο και η εικόνα που αντίκρυσα ήταν απογοητευτική, έως εξοργιστική. Σε όλο το κεντρικό Αιγαίο, από τη Χαλικιδική, τη Λήμνο, τον Άη Στράτη, την Αλόνησο, μέχρι και τη Σκύρο, δεν πλέει ούτε ψαρόβαρκα. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι, παρανόμως έχουν δεσμεύσει το σημείο αυτό που βρίσκεται στον 25ο Μεσημβρινό, για να πραγματοποιήσει έρευνες το πολεμικό τους πλοίο Cesme. 

Από την Παρασκευή το απόγευμα το τουρκικό πλοίο βρίσκεται στην Ελληνική θαλάσσια περιοχή και σουλατσάρει, πραγματοποιώντας ή μη έρευνες αλλά κάνοντας σίγουρα επίδειξη ισχύος της Τουρκίας και της αποφασιστικότητας της, η οποία παίρνει με το έτσι θέλω αυτό που επιθυμεί. 

Η Ελληνική πλευρά διαμαρτύρεται εντόνως, γιατί δικαίωμα για έκδοση αδείας για έρευνες στην περιοχή έχει μόνο η Λήμνος και όχι η Σμύρνη. Γι’ αυτό και έχει στείλει ένα πλοίο του λιμενικού να εκπέμπει προς το Τουρκικό πλοίο ηχογραφημένο μήνυμα ότι βρίσκεται παρανόμως στην περιοχή και πρέπει άμεσα να την εγκαταλείψει. 

Ο Τούρκος καπετάνιος φυσικά, φουμάρει το ναργιλέ του και παίζει το μπεγλέρι του, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τα ηχητικά μηνύματα της Ελληνικής πλευράς. 

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης λένε πως αυτό που τρόμαξε τον καπετάνιο του Cecme, ήταν όταν πέταξαν πέριξ του πλοίου 26 πολεμικά μας αεροσκάφη. 

Προφανώς θα του χάλασαν την ησυχία με το θόρυβο των κινητήρων τους, γιατί κατά τ’ άλλα ήταν βέβαιος πως δεν επρόκειτο στην προκειμένη περίπτωση να κάνουν το παραμικρό πέραν της διέλευσης που έκαναν. 

Εξ’ άλλου οι Τούρκοι μας έμαθαν καλά το τελευταίο διάστημα, γι’ αυτό και κάνουν τα όσα παρανόμως κάνουν σε βάρος μας. 

Εν τω μεταξύ αύριο βγαίνει στο Αιγαίο και το σύνολο του Τουρκικού στόλου των 87 πολεμικών πλοίων, με τη συνδρομή πολεμικών αεροσκαφών και αποβατικών δυνάμεων, για τη μεγάλη άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα». 

Η Ελλάδα φυσικά και θα παρακολουθήσει στενά τις δραστηριότητές τους, με τον Ελληνικό στόλο που έχει αναπτυχθεί σε όλο το μήκος του Αιγαίου, αλλά και με τα υποβρύχιά μας που βρίσκονται ακροβολισμένα από το βορά έως το νότο στοχεύοντας από το βυθό τα Τουρκικά πολεμικά πλοία.
Το θέμα είναι ότι η Τουρκία είναι απρόβλεπτη κι εμείς πολύ προβλέψιμοι κι όπως δείχνουν τα πράγματα, οι Τούρκοι θα κλιμακώσουν κι άλλο την ένταση στην περιοχή, όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία όπου θα συζητηθεί στην Ευρώπη το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της. 

Οι Τούρκοι θέλουν να μας πιέσουν να αποχωρήσουμε πρώτοι από το τραπέζι των διερευνητικών που πήγαμε και κάτσαμε χωρίς να προβλέψουμε αυτή τους τη στάση, γιατί πιστέψαμε πως είχαμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που είχε ειλικρινείς προθέσεις και πιαστήκαμε κορόιδα για μια ακόμη φορά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail