Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πάτησε τον κάλο του Ερντογάν: Κάλεσαν τον πρέσβη των ΗΠΑ για εξηγήσεις

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τη Δευτέρα τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ για εξηγήσεις όταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την Ουάσινγκτον για προμήθεια όπλων στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

Η Άγκυρα έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή της στον απεσταλμένο των ΗΠΑ σχετικά με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για υπό όρους καταδίκη μετά τη δολοφονία 13 Τούρκων πολιτών από το ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι 13 Τούρκοι, συμπεριλαμβανομένου στρατιωτικού και αστυνομικού προσωπικού, εκτελέστηκαν από την αντάρτικη ομάδα εν μέσω στρατιωτικής επιχείρησης με στόχο την οργάνωση στην περιοχή Γκάρα του Βόρειου Ιράκ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι μαχητές προειδοποίησαν ότι οι ζωές των ομήρων απειλούνται από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στην περιοχή ενώ όμως μετέδωσε το πρακτορείο "Μεσοποταμία" οι γονείς των απαχθέντων ζητούσαν να σταματήσουν οι βομβαρδίσμοί.

Η καταδίκη του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θάνατο των δεκατριών την Κυριακή αμφισβήτησε εάν το ΡΚΚ φέρει την ευθύνη καθώς κάλλιστα οι κρατούμενοι ενδέχεται να σκοτώθηκαν εξαιτίας των βομβαρδισμών στο - μην το ξεχνάμε - ξένο ιρακινό έδαφος.

"Εάν επιβεβαιωθούν οι αναφορές για το θάνατο Τούρκων αμάχων στα χέρια του ΡΚΚ, μιας ορισθείσας τρομοκρατικής οργάνωσης, καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή με τους ισχυρότερους δυνατούς όρους", ανέφερε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε δήλωσή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail