Σ. Καλεντερίδης: Τι σηματοδότησε η κρίση των Ιμίων

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή τα 25 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, υποστήριξε ότι αυτή η κρίση ουσιαστικά οδήγησε σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας και όχι απλά σε γκριζάρισμα της  περιοχής. 

Σε αυτό το πνεύθμα είπε, της υποταγής στις διαθέσεις του γείτονα και των συμμάχων μας, οι άνθρωποι που τότε στην Ελλάδα διαμόρφωσαν τους όρους υποταγής, διαχρονικά και σήμερα πρωταγωνιστούν στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, σε μια λεπτή φάση με την επανέναρξη των διερευνητικών, όταν η Τουρκία δεν έχει αποσύρει τις προκλητικές διεκδικήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, καν το περίφημο για την παρανομία του μνημόνιο με την Λιβύη. 

Ο κ. Καλεντερίδης εξήγησε τι σηματοδότησε κατά την γνώμη του το επονείδιστο «ευχαριστώ τις ΗΠΑ»,  του Κώστα Σημίτη, παρότι τα Ίμια, όπως είπε στήθηκαν και σε βάρος του Σημίτη σε μια προσπάθεια μερικής αποσταθεροποίησης του ως νέου Πρωθυπουργού τότε, με προτίμηση  εμφανή στον Γερμανικό παράγοντα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail