Τέρμα οι ψευδαισθήσεις από τους Τουρκοκύπριους: Κόκκινη γραμμή η παρουσία του τουρκικού στρατού

Freepen.gr - Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι το καθεστώς εγγυητή της Τουρκίας και η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων αποτελούν κόκκινες γραμμές για τη βόρεια πλευρά του νησιού.

"Το καθεστώς εγγυητή της Τουρκίας, η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, η κυριαρχία και η πολιτική μας ισότητα είναι οι κόκκινες γραμμές μας και είναι απαραίτητες", ανέφερε ο Τατάρ σε γραπτή δήλωση τη Δευτέρα.

Τα σχόλια του Τατάρ, ο οποίος υποστηρίζεται σθεναρά από το Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθαν όταν η Κυπριακή Δημοκρατία απαίτησε την κατάργηση του καθεστώτος εγγυητή της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Τατάρ, η..."ελληνική Κύπρος συνεχίζει τις προκλήσεις της", ενώ άσκησε σκληρή κριτική και σττον επικεφαλής διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη.

"Η ελληνοκυπριακή νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και δεν πρόκειται να αλλάξει", δήλωσε ο Τατάρ απαντώντας στον Μαυρογιάννη, ο οποίος νωρίτερα είπε ότι οι τουρκοκυπριακές εκκλήσεις για κυρίαρχη ισότητα "θα είναι το τέλος μας ως χώρα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail