Δεν είναι η φιλοξενία σας κ. καθηγητά, είναι η αλαζονεία σας!

Η παραπάνω εικόνα είναι χαρακτηριστική αυτής της δύσμοιρης χώρας. Οι νόμοι, ενίοτε παράλογοι, δεν ισχύουν για όλους. Σίγουρα πάντως δεν αφορούν τους εμπνευστές τους. Εμείς λοιπόν μπορεί να ζούμε μια κατάσταση που να θυμίζει Βόρεια Κορέα ή κάποιο ακραίο καθεστώς μιας κεντροαφρικανικής χώρας, αλλά ορισμένοι ζουν ζωή χαρισάμενοι.

Του Στρατή Μαζίδη

Την ώρα που όλοι εμείς πρέπει να κλειδωθούμε στα σπίτι μιας από εκείνους οι οποίοι μας προέτρεπαν να βγαίνουμε έξω, και να μη βλέπουμε άνθρωπο, πηγαίνουν σε αυτό το καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο στην...Ικαρία για να δουν [και καλά] πως πάει ο εμβολιασμός.

Γιατί πρέπει ο πρωθυπουργός να διαπιστώσει αν η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά στην Ικαρία; Είναι γιατρός; Έχει κάποια αντίστοιχη θέση στον κρατικό μηχανισμό; Και δεν επαρκούσε ένα απλό τηλεφώνημα; Κι έπειτα, αν υποθέσουμε ότι όντως είναι δική του δουλειά [που δεν είναι] και πως πράγματι έπρεπε να διαπιστώσει δια ζώσης [που δεν έπρεπε], η αρχή έπρεπε να γίνει από την...Ικαρία ή σε ομάδες πληθυσμών που απολαμβάνουν ιδιότυπης ασυλίας και βοηθούν στη διασπορά του ιού;

Ο κυβερνητικός βουλευτής μίλησε μια επίδειξη φιλοξενίας. Μάλλον όμως πρόκειται για αλαζονεία. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που κατακρίνουν και καταδικάζουν τον απλό λαό για το οτιδήποτε, εδώ δεν έβγαλαν κουβέντα αλλά έπαιξαν τη δήλωση του βουλευτή.

Δείτε τι γίνεται:

Κυριολεκτικά χαμός. Πάνε περίπατο και οι νόμοι και τα 5000χίλιαρα και τα 300αρια. Εμείς βέβαια αν τολμήσουμε να φωνάξουμε δύο συγγενείς μας, πέντε φίλους μας, θα βρεθούμε δεμένοι χειροπόδορα και θα διαπομπευθούμε από τα τηλεοπτικά δικαστήρια. Θα μας δημεύσουν τα προς το ζην.

Με τι πρόσωπο θα πάνε πλέον οι αστυνομικοί να κόψουν πρόστιμα στους απλούς πολίτες μετά από τις παραπάνω εικόνες; 

Υπάρχει όμως ένας κανόνας της ζωής που πάντα επιβεβαιώνεται: Η αλαζονεία τιμωρείται με τον αυστηρότερο τρόπο. Αυτές τις εικόνες τις βλέπουν οι έγκλειστοι, οι άνεργοι, εκείνοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και γενικώς όλοι όσοι είδαν την κυβέρνηση να τους καταστρέφει τη ζωή επειδή δεν είχε την ικανότητα να ανοίξει 2-3-4 νοσοκομεία λοιμωδών.

Η κυβέρνηση αντί να επενδύσει στην Υγεία και να σώσει την Οικονομία, ενίσχυσε τα ΜΜΕ και την Αστυνομία. Έσπειρε ανέμους, θα θερίσει θύελλες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail