Ο Ακάρ απείλησε με «επεισόδιο» τους Έλληνες πολιτικούς εάν επισκέπτονται παραμεθόρια ελληνικά νησιά

 

Mε θλιβερή μονοτονία πλέον συνεχίζονται οι επιθέσεις των Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας, καθώς φαίνεται πως το σύνθημα δόθηκε χθες απ’ τον Ερντογάν που επιτέθηκε με πρωτοφανή φρασεολογία τόσο στη χώρα μας και την Κύπρο, όσο και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από: tribune.gr

Σήμερα Πέμπτη, την σκυτάλη στο παραλήρημα πήρε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενώ είχε μάλιστα προηγηθεί και συνέντευξη του αντιπροέδρου Ερντογάν –παρόμοιας ρητορικής- του Φουάτ Οκτάι.

Ο Ακάρ σήμερα κατηγόρησε την Ελλάδα εκ νέου ότι «πυροδοτεί την ένταση» και χρησιμοποιεί «απειλητική γλώσσα» επαναλαμβάνοντας με δικά του λόγια τα όσα ακριβώς είπε χθες ο ίδιος ο Ερντογάν.

Ο Ακάρ, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα, καθώς κάτι τέτοιο δεν βγάζει πουθενά με την Άγκυρα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να μείνει μακριά από την ένταση, να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα, να καταλάβει ότι αυτό δεν βγάζει πουθενά με την Άγκυρα», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Αν η Τουρκία δεν είχε δράσει στα σύνορά της, πρέπει να σκεφτούμε την εισροή μεταναστών που θα είχε η Ευρώπη», δήλωσε ακόμη βάζοντας εκ νέου στο προσκήνιο την γνωστή της προτίμηση στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Μιλώντας για τα νησιά μας, ο Ακάρ επανέλαβε την εξαιρετική ενόχλησή του απ’ τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων και μάλιστα έδωσε και άδεια σε ποια νησιά πρέπει να πηγαίνουν!

«Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων.

»Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων.

»Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργοί, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων.

»Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο» είπε ο Ακάρ απειλώντας τους Έλληνες αξιωματούχους με πόλεμο εάν συνεχίσουν να επισκέπτονται τα ελληνικά σύνορα.

Οι άνθρωποι είναι τρελοί, είναι ψυχοπαθείς και επικίνδυνοι.

Επίσης εξαιρετικά ενοχλημένος ο Ακάρ αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και δεν ξέχασε να επαναλάβει την γνωστή «καραμέλα» της αποστρατιωτικοποίησης, λέγοντας:

«Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζει στους κανόνες καλής γειτονίας αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής.

»Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά».

»Αυτό πως θα το εξηγήσετε ως σχέση καλής γειτονίας.

»Πως θα εξηγήσετε τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου.

»Δεν είναι δυνατόν αυτό. Εμείς παρά τις προκλήσεις, την απειλητική ρητορική, την αύξηση της έντασης επιθυμούμε τις συνομιλίες και τις συναντήσεις.

»Οι Έλληνες γείτονες μας οι φίλοι μας, πρέπει να σταματήσουν να μείνουν μακριά από εντάσεις.

»Να σταματήσουν την απειλητική ρητορική.

»Να πάψουν να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σα να είναι προβλήματα Τουρκίας-EE ή Τουρκίας-ΗΠΑ», κατέληξε ο Ακάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail