Είναι ανίκανοι και γελοίοι. Ζούμε καταμεσής της παροξυστικής έντασης του πολιτικού παραλόγου

martinnlp90 / pixabay
Κι εμείς τι κάνουμε; Έχουμε παραδοθεί μετά φόβου, ως ιδανικοί ευαπάτητοι στον εγγαστριμυθισμό των πονηρών μεν, αλλά κυρίως των βλακών και ηλιθίων της πολιτικής, νομίζοντας μάλιστα ότι συλλογιζόμαστε. 

Του Στέλιου Συρμόγλου

Κι όμως πολλοί Έλληνες σκέπτονται όλο και λιγότερο, βλέπουν όλο και κοντύτερα, "επαναπαύονται" στην άγνοια και "βυθίζονται" στην ανάγκη όλο και περισσότερο. Η ελληνική κοινωνία έχει μετατραπεί σ' ένα εκτροφείο θηραμάτων με ελλοχεύοντες κυνηγούς.

Ο κορονοϊός είναι μια πραγματικότητα. Το πως "παρουσιάζεται" ωστόσο και πως τυγχάνει "εκμετάλλευσης" από τους Σαρδανάπαλους της εγχώριας πολιτικής, είναι μια άλλη "πραγματικότητα". Το πως κάνουν "καριέρα" η μισή αλήθεια και η υποκρισία για τον κορονοϊό, μεταλλαγμένο ή μη, μας θυμίζει πως ζούμε καταμεσής της παροξυστικής έντασης του πολιτικού παραλόγου, της ανικανότητας και της γελοιότητας.

Ένας εσμός δήθεν ειδικών επιστημόνων, λοιμωξιολόγων της εξαγορασμένης συνείδησης, πολιτικών του ασύστολου ψεύδους, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν ούτε ένα περίπτερο, κάποιοι εξ' αυτών προσωποποιήσεις της γελοιότητας και της αυτάρεσκης βλακείας, και "στρατευμένοι" στη διαστρέβλωση της αλήθειας δημοσιογράφοι, μας οδηγούν δια της ατραπού του φόβου, στη εξαθλίωση και στον ευνουχισμό της αξιοπρέπειάς μας.

Κάθε μέρα σε τούτο τον τόπο, με το πρόσχημα του κορονοϊού, γεωμετρούνται ψυχασθένεια και βλακεία της συνασπισμένης πολιτικής ανικανότητας. 

Την "εικόνα" του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απεδείχθη μια ακόμη νευρωτική πρωθυπουργική φιγούρα, με συμπιεσμένα απωθημένα και αλαζονική-ναρκισσιτική συμπεριφορά, με εμφανή ανισορροπία λόγων και πράξεων, με το "φευγάτο βλέμμα", που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους ειδικούς της ψυχοδιαγνωστικής, την "εικόνα" του "σωτήρα" της υγείας μας, αποτέλεσμα επικοινωνιακών επινοημάτων και μηδενιστικών νεοπλασιών, που επιτρέπουν τους δημοσιογραφίσκους να μιλούν για "χάρτινες δόξες", αν και αποδεδειγμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γεωμετριστής του χάους και της επερχόμενης καταστροφής της χώρας, μόνο ένας λογογράφος με σαρκαστική και περιπαιχτική διάθεση του μεγέθους του Γεωργίου Σουρή, θα μπορούσε να "διαζωγραφίσει" με την ακόρεστη σατιρική του γραφίδα...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοι του, αλλά και οι πολιτικές καρικατούρες της αντίπερα όχθης, ως "εκτρωματικές αποφύσεις" ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα άλλο από μια έσχατη μεθοδολογία που αποβλέπει στην πολιτική τους επιβίωση και αυτοσυντήρηση, χωρίς μάλιστα να σεμνύνονται, έτοιμοι να διαστρέψουν την αλήθεια με πρωτογενές θράσος, δεν έχουν ανοίξει απλώς διάπλατα την πόρτα στον πολιτικό βερμπαλισμό και στην πολιτική βλακεία, αλλά θα καταντήσουμε -αν δεν καταντήσαμε- να ζούμε έμφοβοι και ανέστιοι στην ίδια μας την πατρίδα.

Με τον ιστορικό χρόνο να διαρρέει ερήμην ημών. Αδιάκοπα διέρχεται το ιστορικό Μέλλον από την αφαιρετικά σχηματισμένη γραμμή του Παρόντος και μετατρέπεται σε ιστορικό Παρελθόν. Η επισώρευση αυτή και η προεξοφλούμενη εξακολούθησή της καταλήγει να κάνει καταθλιπτικό το βάρος της μακροιστορίας, με το άγχος του Έλληνα να επιτείνεται ανάλογα. 

Και στο πολιτικό παρασκήνιο τα πάντα να είναι πιο κοντά στην εξαθλίωση της αλήθειας, ενώ στο προσκήνιο να κυριαρχεί η κυνική υποκρισία, που απογυμνωμένη στήνει το χορό στης κοινωνίας τα αλώνια...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail